Daugelio namuose vaizdas – panašus į šį: virtuvės kriauklę užėmę agurkai, vonioje – kalnas pomidorų, o kur dar balkone stovintis kibiras serbentų, slyvų ar vyšnių? Kad gėrybės nesugestų, suktis reikia labai greitai.
O be to, viską būtina paruošti kruopščiai, kad atsargos saugiai peržiemotų ir teiktų valgytojams malonumą. Tad darbai veja vienas kitą.
Vienas iš svarbių etapų – kruopščiai išplauti ir sterilizuoti stiklainius bei dangtelius. Daugybė šeimininkių juos keliolika minučių kaitina orkaitėje ar garina virš garų puodo.
Dalinamės patarimu, kaip tai padaryti greitai ir efektyviai, vos per vieną minutę.
Pirmiausia patikrinkite stiklainius, ar nėra įtrūkę, įskilę ir išplaukite juos šiltu vandeniu naudodami ne indų ploviklį, o sodą – tai natūrali, efektyvi ir pigi švaros priemonė.
Išskalaukite stiklainius ir dėkite į mikrobangų krosnelę, kiekviename palikdami šiek tiek vandens – tik tiek, kad dengtų dugną.
Uždaryti dangteliais nereikia – apie jų sterilizavimą skaitykite žemiau.
Sudėję tiek, kiek telpa stiklainių į mikrobangų krosnelę, įjunkite 800-1000 W galią ir įjunkite prietaisą veikti 1 minutę.
Vanduo, esantis dugne ir ant stiklainių sienelių, turi užvirti ir virsti garais. Šio proceso metu stiklainiai kuo puikiausiai sterilizuojasi.
Tuo tarpu dangtelius dėkite į nedidelį puodą ar prikaistuvį, užpilkite vandeniu ir užvirinkite, pavirinkite porą minučių. Ištraukite žnyplėmis ir nusausinkite.
Stiklainius taip pat atsargiai ištraukite iš krosnelės, dėkite ant virtuvinio rankšluosčio dugnu aukštyn ir leiskite nudžiūti.
Lengvos vasaros!