Traškios bulvytės be lašelio riebalų – tokiomis galima mėgautis nors kasdien

2018 m. birželio 29 d. 11:33
Lrytas.lt
Receptas
Gruzdintos traškios bulvytės – daugelio mėgstamas patiekalas. Jas mielai valgo tiek suaugusieji, tiek vaikai, kuriems itin patinka traški bulvių plutelė.
Daugiau nuotraukų (1)
Tiesa, mamos nebūna labai laimingos, jeigu vaikas daugiau nieko nevalgo, tiktai gruzdintas bulvytes – aliejuje kepami produktai prisigeria nemažai riebalų. 
Tačiau išmoningos šeimininkės visuomet randa išeitį. Internete jos dalinasi patarimu, kaip iškepti bulvytes be lašelio riebalų. 
Be riebalų keptos bulvytės
Reikės: 
  • 5-7 bulvių, 
  • 2 kiaušinių baltymų,
  • druskos, pipirų, 
  • maltos saldžiosios paprikos, 
  • bulvių prieskonių.
Kaip gaminti
Nuskuskite bulves ir supjaustykite 1 cm storio lazdelėmis.
Baltymus gerai išplakite, suberkite į juos druską, prieskonius.
Suberkite bulves į baltymų masę, išmaišykite. 
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, skardoje patieskite kepimo popieriaus, vienu sluoksniu išdėliokite bulvytes. Dėkite kepti. Po 10-15 minučių apverskite, kepkite dar 10-15 minučių, kol taps gražios auksinės spalvos. 
bulvytėsBulvės^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.