Kai atsivalgysime šviežių gėrybių, imsimės uogienių ar kompotų. Tačiau šis darbas reikalauja gana ilgo pasiruošimo – būtina pašalinti kauliukus.
Kaip iki šiol šalindavote vyšnių ar trešnių kauliukus, jeigu norėdavote išsivirti uogienės? Pjaustydavote uogas peiliu? Ar traukdavote kauliukus „žiogeliu“?
O gal turite specialų prietaisą kauliukams pašalinti?
Handimania.com sumanė naują metodą – tereikia tuščio butelio kuo siauresniu kakliuku ir lazdelės, geriausia – tokios, kuri valgytojams duodama kinų restoranuose.
Tereikės padėti uogą ant butelio ir lazdele lengvai išstumsite kauliuką.
Pažiūrėkite žemiau pateikiamą vaizdo siužetą, ir įsitikinsite, kad tai tikrai lengvas ir švarus būdas.
Tiesa, šis metodas labiau tinka didesnėms, mėsingesnėms uogoms. Be to, įprastas butelis gali būti per platus lietuviškoms uogoms.
O jeigu ieškote idėjų, ką skanaus pasigaminti iš vyšnių, jas rasite žemiau: