Tačiau šis daugeliui gerai pažįstamas patiekalas vis dar kelia amžiną klausimą – kaip reikėtų teisingai picą valgyti: pjaustyti peiliu ir šakute ar imti gabalėlį ranka. O jeigu ranka, tai ar reikėtų picos gabalėlį perlenkti pusiau?
Vienas iš 2017 metais Italijoje vykusio Picos pasaulio čempionato nugalėtojų Stefano Cirene, kurio picerija pripažinta geriausia Australijoje, atskleidė, kaip iš tiesų reikėtų valgyti tradicinę Neapolio picą. Ir šis būdas gali jus nustebinti.
Norint, kad ant viršaus esantys priedai nenukristų, picerijos savininkas siūlė picą sulenkti pusiau, o po to – dar per pusę.
„Reikia suspausti picos kraštus – kairysis ir dešinysis kraštai turi susiliesti. Ir pica privalo būti minkšta. Tai – neapolietiškos picos taisyklė. Ji niekada neturėtų būti traški“, – paaiškino S.Cirene interneto svetainei „News Corp“.
S.Cirene teigė, kad šitaip sulankstytą picą žmonės valgo Neapolyje.
„Tai – gatvės maistas, valgomas einant, beveik kaip sumuštinis ar portafoglio (tai yra, dėklas)“, – sakė jis.
Šitokiu būdu sulankstydami visą picą, užuot ją supjaustę trikampiais gabalėliais, galėsite nebijoti, kad ant viršaus esantys ingredientai ir padažas nuvarvės.
Taigi, padėkite picos pjaustyklę į šoną, taip pat ir šakutes su peiliais. Neapolietišką picą reikia valgyti visą, nepjaustytą, tik dukart perlenktą pusiau.