Nes, kaip įspėja tyrėjai, dažnai naudodami tą patį rankšluostį rizikuojate užkrėsti maistą pavojingomis bakterijomis.
Mokslininkai ištyrė virtuvinius rankšluosčius ir aptiko, kad juose veisėsi pavojingos bakterijos, tokios, kaip E.coli, kurios drėgnoje terpėje tik dauginosi, rašoma „Daily Mail“ interneto svetainėje.
Ekspertai pastebėjo, kad daugiausia pavojingų bakterijų tūnojo didelių šeimų ir mėsos valgytojų virtuvėse kabojusiuose rankšluosčiuose.
Taip pat daug pavojingų bakterijų buvo ant tų rankšluosčių, kurie naudoti įvairiems tikslams: ir indams, ir rankoms šluostyti, ir karštiems puodams ar dangčiams laikyti, ir stalviršiams valyti.
Mauricijaus universiteto mokslininkai iš viso ištyrė 100 rankšluosčių, naudotų mėnesį. Paaiškėjo, kad per tą laiką bakterijų ant jų padaugėjo net 49 procentais.
Ant daugiau nei trečdalio užkrėstų rankšluosčių veisėsi mirtį galinčios sukelti E.coli bakterijos.
Šios maistą apnuodijančios bakterijos gali tapti mirtinomis vyresniems ar ligotiems žmonėms, o daugiausia jų veisiasi ant tų šeimų virtuvinių rankšluosčių, kurios valgo mėsą.
Tyrimo vadovė daktarė Susheela Biranjia-Hurdoyal sakė: „Didesnėms šeimoms, kurios yra vaikų ar vyresnių žmonių, reikėtų ypač akylai stebėti, kad būtų paisoma higienos virtuvėje“.