Šis sūris tinka ne tik saldumynams ruošti – jis nuostabiai tinka pusryčiams, kaip priedas prie skrudintų dribsnių, su šviežiomis uogomis, kaip įdaras lietiniams, makaronų vamzdeliams ar virtinukams.
„Po to, kai išbandžiau interneto platybėse rastą receptą, daugiau maskarponės nebeperku. Nes ją pasigaminti tikrai lengva ir paprasta“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Justina, atsiuntusi receptą.
Naminė maskarponė
Reikės:
- 2 puodelių riebios grietinėlės;
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių.
Dar reikės termometro skysčių temperatūrai matuoti.
Kaip gaminti
Supilkite grietinėlę į puodą ir šildykite, kol ji ims lėtai virti (temperatūra neturėtų viršyti 85 laipsnių).
Tokioje temperatūroje pakaitinkite ją tris minutes. Tuomet supilkite citrinų sultis ir dar pavirinkite tris minutes.
Nukelkite nuo ugnies ir pusvalandžiui palikite kambario temperatūroje. Masė turėtų sutirštėti, bet jeigu taip nenutiko, palaikykite ją šaldytuve.
Išklokite sietelį keliais sluoksniais marlės ir dėkite jį virš dubens. Supilkite sutirštėjusią masę ir padėkite visa tai į šaldytuvą. Laikykite per naktį.
Nuvarvėjusio skysčio nebūna daug, o maskarponė – tiršta, kreminė ir – svarbiausia – šviežia.
Gaminkite mėgstamus desertus, valgykite pusryčiams ir mėgaukitės namuose pagaminta maskarpone.
Iš nurodyto kiekio išeina maždaug 2 puodeliai maskarponės – tai yra tiek, kiek jai sunaudojote grietinėlės.