O vienas paprastas triukas padės iš citrinos puselės lengvai išgauti gerokai daugiau sulčių, nei tiesiog bandant tai padaryti mechaniškai.
Reikia tik trumpai įdėti citriną į mikrobangų krosnelę ir pašildyti 20 sekundžių.
Kaip interneto svetainei „Good Housekeeping“ sakė kulinarijos ekspertė Monaz Dumasia, taip ne tik lengviau išspausite sultis –sušilęs vaisius išskirs kur kas daugiau sulčių.
Jeigu neturite mikrobangų krosnelės, išbandykite kitą triuką – padėkite citriną ant stalo, lengvai ranka spausdami pavoliokite ją, tada perpjaukite perpus ir spauskite sultis.
Primename, kad citriną galima naudoti ne tik žuviai ar salotoms pagardinti.
Ja galima nušveisti ir pjaustymo lentelę.
Tiesiog užpilkite ant lentelės sluoksnį druskos. Tada patrinkite perpjautos citrinos minkštimu visą lentelės paviršių, kad nusišveistų nešvarumai.
Palikite taip įtrintą lentelę penkioms minutėms, o tada nuskalaukite vandeniu ir leiskite nudžiūti.
Citrina pravers ir norint išvalyti mikrobangų krosnelę bei pašalinti iš jos įsigėrusius maisto kvapus.
Tiesiog į dubenį vandens išspauskite citrinos sulčių, įdėkite ten ir citriną bei pakaitinkite mikrobangų krosnelėje 3-4 minutes.
Po šios procedūros lengvai nuvalysite ant mikrobangų krosnelės sienelių bei durelių nusėdusį purvą ir riebalus, o pats prietaiso vidus džiugins gaiviu kvapu.