Kai kurie mūsų juo mėgstame gardinti viską, išskyrus saldumynus. Nenuostabu. Juk kečupas pagerina net ir ne ypač pavykusių patiekalų skonį.
Ir jei žmonės neabejodami majonezą ar garstyčias deda į šaldytuvą, tai dėl kečupo neretai suabejojama: kur geriau jį laikyti – šaldytuve ar vis dėlto ant virtuvės lentynos?
Pagaliau atsakymas žinomas: visada jį laikykite šaldytuve.
Kaip interneto svetainei „Daily Mail“ sakė mikrobiologas daktaras Peteris Barratas, ten jis išsilaiko ilgiau.
„Niekas prieš dešimtmetį kečupo nelaikydavo šaldytuve. Bet tada į jį dėdavo daugiau druskos.
Neseniai maisto gamintojai buvo priversti sumažinti druskos, kuri yra natūralus konservantas, kiekį maisto produktuose, nes ji sietina su aukštu kraujo spaudimu.
Ir nors kečupą galima saugiai kelias savaites laikyti ir lentynoje, o ne šaldytuve, geriausia jį laikyti šaldytuve ir suvartoti per aštuonias savaites“, – patarė P.Brattas.
Jam pritarė ir instituto „Good Housekeeping“ maisto skyriaus direktorė Susan Westmoreland, pasakiusi, kad produktus, kuriuose mažiau konservantų, būtina laikyti šaltai.