Patarė, kur geriausia laikyti kečupą

2018 m. kovo 11 d. 09:50
Lrytas.lt
Yra keletas pagardų, kurių galima rasti kone kiekvienoje virtuvėje, tokių, kaip majonezas, garstyčios ir, žinoma, lietuvių pamėgtas kečupas.
Daugiau nuotraukų (1)
Kai kurie mūsų juo mėgstame gardinti viską, išskyrus saldumynus. Nenuostabu. Juk kečupas pagerina net ir ne ypač pavykusių patiekalų skonį.
Ir jei žmonės neabejodami majonezą ar garstyčias deda į šaldytuvą, tai dėl kečupo neretai suabejojama: kur geriau jį laikyti – šaldytuve ar vis dėlto ant virtuvės lentynos?
Pagaliau atsakymas žinomas: visada jį laikykite šaldytuve.
Kaip interneto svetainei „Daily Mail“ sakė mikrobiologas daktaras Peteris Barratas, ten jis išsilaiko ilgiau.
„Niekas prieš dešimtmetį kečupo nelaikydavo šaldytuve. Bet tada į jį dėdavo daugiau druskos.
Neseniai maisto gamintojai buvo priversti sumažinti druskos, kuri yra natūralus konservantas, kiekį maisto produktuose, nes ji sietina su aukštu kraujo spaudimu.
Ir nors kečupą galima saugiai kelias savaites laikyti ir lentynoje, o ne šaldytuve, geriausia jį laikyti šaldytuve ir suvartoti per aštuonias savaites“, – patarė P.Brattas.
Jam pritarė ir instituto „Good Housekeeping“ maisto skyriaus direktorė Susan Westmoreland, pasakiusi, kad produktus, kuriuose mažiau konservantų, būtina laikyti šaltai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.