Tačiau pasak maisto ekspertų iš instituto „Good Housekeeping Institute“, tai yra didžiulė klaida.
Jeigu laikote jį prie viryklės, rizikuojate sugadinti jo skonį, ypač jeigu pirkote brangiau kainuojantį ir kokybiškesnį ypač tyrą alyvvuogių aliejų.
Alyvuogių aliejus turi daug įvairių aromatų, suteikiančių turtingą skonį. Tačiau, anot ekspertų, skirtingai nei vynas, aliejus su metais negerėja.
Dėl to specialistai pataria ilgai šio produkto nelaikyti ir suvartoti mažiausiai per pusmetį nuo butelio atidarymo, ypač jei alyvuogių aliejų laikote labiau apšviestoje ir šiltesnėje vietoje, pavyzdžiui, prie viryklės.
„Laikomas prie šiltų prietaisų aliejus kur kas greičiau genda. Jo skonis įgauna daugiau pelėsių, žemės poskonio su acto natomis“, – įspėjo specialistai.
Norint išsaugoti gerąsias aliejaus savybes ir prailginti jo galiojimo laikom geriausia jį laikyti 14-18 laipsnių temperatūroje, vėsoje, sausoje ir tamsioje spintelėje, esančioje toliau nuo viryklės.