Pamirškite ilgą trynimą ir galybę jūsų rankoms, o ypač nagams kenkiančių chemijos priemonių!
Pridegusius puodus ir keptuves galima lengvai iššveisti ir be jų. Šiuo paprastu būdu, kuris padės jums sutaupyti daug laiko, pasidalijo interneto svetainė „Apartment Therapy“.
Jums reikės:
1 puodelio acto;
2 valgomųjų šaukštų kepimo sodos;
1 puodelio vandens (gali būti ir daugiau ar mažiau, priklausomai nuo puodo ar keptuvės dydžio);
šiurkštesnės kempinės.
Ką daryti?
1. Pripilkite į pridegusį puodą ar keptuvę vandens, kad apsemtų dugną.
2. Įpilkite acto.
3. Pastatykite prisvilusį indą ant viryklės ir užvirkite. Jis iškart pradės atrodyti kiek švaresnis.
4. Nuimkite pridegusį puodą ar keptuvę nuo kaitros ir įpilkite kepimo sodos. Turi suputoti. Kad per daug nesuputotų, prieš pildami sodą galite išpilti šiek tiek skysčio su actu.
5. Išpilkite visą skystį su actu ir soda bei patrinkite likusius nuodėgulius šiurkštesne kempinės dalimi. Jei reikia, įpilkite šiek tiek sodos papildomai.
6. Jeigu vis dar liko sunkiai nušveičiamų dėmių, padarykite pastą iš kepimo sodos ir kelių lašelių vandens. Ištepkite ja dėmes ir šiek tiek taip palikite. Vėliau nuvalykite nuodėgulius kaip įprasta.
Štai ir viskas! Jūsų keptuvė ar puodas vėl spindės, o jūs galėsite džiaugtis sutaupę marias laiko, užuot juos šveitę.
Beje, pridegusius keptuves galite iššveisti ir tik su kepimo soda, vandeniu bei kempine. Bet su actu tai padarysite gerokai paprasčiau.