Kaip žinia, šaldytuvas – vieta, kur laikomi maisto produktai. Jie skleidžia įvairius kvapus, genda.
Ypač būna gaila, kai pamatome, kad šviežios daržovės prarado traškumą ir apvyto – tuo labiau, kad jos dabar tokios brangios.
Ką daryti? Jus, o tiksliau – daržoves išgelbės paprasta gudrybė: į stalčių, kuriame laikote daržoves, įdėkite vieną ar dvi švarias kempinėles indams plauti.
Geriausia rinktis celiuliozės kempinėles, kurios geriau sugeria drėgmę.
Sudėkite daržoves ir vaisius ant kempinėlių į stalčių ir uždarykite.
Pamatysite, kad šios gėrybės kur kas ilgiau išliks šviežios. Mat vanduo yra faktorius, kuris skatina daržovių ir vaisių spartesnį gedimą.
Žinoma, naujuose šaldytuvuose puikiai veikia vėdinimo ir vandens išgarinimo sistema, bet jeigu jūsiškio modelis senesnis, išbandykite šią gudrybę.
Kempinėles kartkartėmis reikia ištraukti iš šaldytuvo, perplauti, išgręžti, išdžiovinti ir vėl padėti atgal.
Ilgiau džiaukitės traškiomis daržovėmis ir vaisiais, o jei patiko, pasidalinkite šiuo patarimu ir su draugais.