Daugybei žmonių ne visada pasiseka tobulai paruošti kietai virtus kiaušinius.
Jeigu laikysitės šių keturių paprastų žingsnių, išvardintų interneto svetainėje „The Daily Meal“, jūsų kietai virti kiaušiniai visada bus tobuli:
1 žingsnis
Įdėkite kiaušinius į puodą ir įpilkite šalto vandens, o tada uždėkite puodą ant viryklės.
Geriausia naudoti kuo šviežesnius kiaušinius, bet neblogai ir senesnius, jei jų galiojimo laikas dar nepasibaigęs.
Tiesa, labai šviežių kiaušinių išorinė membrana paprastai kur kas tvirčiau laikosi prie lukšto, nei senesnių. Štai kodėl šviežius virtus kiaušinius sunkiau nulupti.
2 žingsnis
Užvirkite vandenį. Vos jis užvirs, išjunkite kaitrą ir uždengę nuimkite puodą nuo įkaitusios viryklės.
Palikite kiaušinius karštame vandenyje, kad baigtų virti. Jei norite vidutinio kietumo kiaušinių, palaikykite juos karštame vandenyje 9 minutes, jei kietesnių – 12 minučių.
Jeigu laikysitės šios laiko taisyklės, galėsite mėgautis kiaušiniais su šviesiai geltonais tryniais ir ne guminiais baltymais.
3 žingsnis
Kai kiaušiniai bus išvirę, perkelkite juos į indą su šaltu vandeniu, dar geriau – su ledukais. Tai sustabdys virimo procesą ir atvėsins kiaušinius.
Kai kiaušiniai atvės iki kambario temperatūros, bus metas juos lupti. Jeigu jie atvės per daug, juos bus sunkiau nulupti.
4 žingsnis
Pavoliokite kiaušinius į stalą, prispaudę juos delnu, kad lukštas suskilinėtų, tada pamerkite į kambario temperatūros vandenį. Tai padės atpalaiduoti membraną, kuri sujungia baltymus su lukštais.
Pradėkite lupti kiaušinius, neišėmę jų iš vandens. Arba galite lupdami laikyti kiaušinius po tenkančiu vandeniu iš čiaupo. Tekančio vandens spaudimas taip pat gali padėti lengviau pašalinti lukštus.
Štai ir viskas! Galite mėgautis tobulai išvirtais kiaušiniais.