Higienos specialistė atskleidė, kad kriaukles bent kartą per savaitę reikėtų valyti dezinfekcinėmis priemonėmis.
Bet jeigu dirbote su žalia mėsa arba plovėte žemėtas bulves, valyti kriauklę reikėtų gerokai dažniau.
Mikrobiologė Lisa Yakas žurnalui „Bon Appetit“ pasakojo, kad kriauklę reikia išvalyti iškart po to, kai joje nuplaunate žalią mėsą ar purvą nuo daržovių. Tai gali sumažinti galimai pavojingų bakterijų augimą ir dauginimąsi jūsų virtuvėje.
Lisos teigimu, svarbu nepamiršti iššveitus kriauklę naudoti ir dezinfekcinių priemonių.
Specialistė įspėjo, kad jas galima purkšti tik ant švarios kriauklės, nušveitus visus maisto likučius ir purvą.
Geriausia kriauklę šveisti karštu vandeniu ir muilu.
Po to išpurkškite ar iššveiskite kriauklę dezinfekcine priemone. Kriaukles puikiai dezinfekuoja ir su vandeniu sumaišytas actas ar skiestas audinių baliklis.
Specialistė rekomendavo bent kartą per mėnesį įpilti baliklio ir į kriauklės nuotekų vamzdį, kad jis nesikimštų ir ten nesiveistų bakterijos.