Štai keletas kiaušinių pakaitalų. Nurodytas kiekis pakeičia 1 kiaušinį:
1. 1 valgomąjį šaukštą linų sėmenų užplikyti 2 valgomaisiais šaukštais verdančio vandens ir išmaišyti. Palaukti, kol sutirštės. Šis „kiaušinis“ puikiai tiks kotletams, pyragams, keksams gaminti.
2. Sumaišyti 1 valgomąjį šaukštą bulvių krakmolo, 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir 1 valgomąjį šaukštą vandens. Tinka kotletams, varškėčiams, įdarams gaminti.
3. 1 bananą sutrinti iki piurė (trinti galima šakute). Tinka saldiems kepiniams: blyneliams, pyragams, keksams ir pan. Bananą suplakus trintuvu tešla bus puresnė.
4. Keletas šaukštų greitai paruošiamų avižų dribsnių košės. Tinka vegetariškiems kotletams, kitiems nesaldiems patiekalams gaminti.
5. Sumaišyti 1 valgomąjį šaukštą ispaninio šalavijo (čija) sėklų ir 3 valgomuosius šaukštus vandens. Palaikyti 10-15 minučių. Dar kartą išmaišyti. Tinka ir saldiems, ir nesaldiems receptams: blyneliams, sausainiams, kotletams, keksams ir kt.
Jeigu norite, kad patiekalas įgautų gelsvos spalvos, berkite šiek tiek ciberžolės (kurkumos) miltelių. Ji suteiks gražios spalvos, kurią suteikia kiaušiniai.