Vieni šefai ar šeimininkės pataria kepamus patiekalus uždengti ar suvynioti blizgiąja puse į vidų, kiti elgiasi atvirkščiai – vyniodami patiekalą, vynioja blizgiąja puse į išorę. Kurie yra teisūs?
Ar iš tiesų blizganti aliuminio folijos pusė geriau atspindi karštį, ir todėl patiekalo paviršius tampa traškesnis, labiau apskrudęs?
O gal mažiau blizgi, matinė pusė yra geresnis laidininkas, sukuriantis lygesnį kepimo paviršių?
Šie klausimai veikiausiai kilo ir jums, kai kepėte kepsnį aliuminio folijoje ar uždengėte ja kepamo pyrago paviršių.
Štai atsakymas, kurį pateikė „The Huffington Post“.
„Jeigu jūs maistą dengiate blizgiąją puse, esate teisūs. O jeigu naudojate matinę – taip pat esate teisūs. Mat jokio skirtumo tarp abiejų pusių nėra.
Folijos paviršiai skiriasi ne dėl to, kad jūs lengviau atskirtumėte, kuri pusė neva yra geresnė.
Skirtingai atrodančios pusės – tai tik aliuminio folijos gamybos rezultatas. Taip, kad nesukite galvos, kai kitą kartą naudosite aliuminio foliją“, – rašo portalas.
O mes savo ruožtu primename, kad foliją reikėtų vengti naudoti su rūgščiais produktais. Apie tai „Skonis“ rašė anksčiau. Skaitykite čia: