Kuri aliuminio folijos pusė geresnė? Tiesa jus nustebins

2017 m. rugsėjo 26 d. 08:56
Lrytas.lt
Turbūt visi esate pastebėję, kad aliuminio folija iš abiejų pusių yra skirtinga: viena pusė yra blizganti, kita – matinė, tarsi šiek tiek nušlifuota. 
Daugiau nuotraukų (1)
Vieni šefai ar šeimininkės pataria kepamus patiekalus uždengti ar suvynioti blizgiąja puse į vidų, kiti elgiasi atvirkščiai – vyniodami patiekalą, vynioja blizgiąja puse į išorę. Kurie yra teisūs? 
Ar iš tiesų blizganti aliuminio folijos pusė geriau atspindi karštį, ir todėl patiekalo paviršius tampa traškesnis, labiau apskrudęs? 
O gal mažiau blizgi, matinė pusė yra geresnis laidininkas, sukuriantis lygesnį kepimo paviršių? 
Šie klausimai veikiausiai kilo ir jums, kai kepėte kepsnį aliuminio folijoje ar uždengėte ja kepamo pyrago paviršių. 
Štai atsakymas, kurį pateikė „The Huffington Post“. 
„Jeigu jūs maistą dengiate blizgiąją puse, esate teisūs. O jeigu naudojate matinę – taip pat esate teisūs. Mat jokio skirtumo tarp abiejų pusių nėra. 
Folijos paviršiai skiriasi ne dėl to, kad jūs lengviau atskirtumėte, kuri pusė neva yra geresnė.
Skirtingai atrodančios pusės – tai tik aliuminio folijos gamybos rezultatas. Taip, kad nesukite galvos, kai kitą kartą naudosite aliuminio foliją“, – rašo portalas. 
O mes savo ruožtu primename, kad foliją reikėtų vengti naudoti su rūgščiais produktais. Apie tai „Skonis“ rašė anksčiau. Skaitykite čia: 
folijaaliuminio folijakaip kepti
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.