Iš jų ar iš medvilninių servetėlių pašalinti dėmes ir įsisenėjusius kvapus - tikras vargas. Kas kartą reikia griebtis seno močiučių metodo - virinimo. Tačiau ir tai neretai nepadeda.
Kai kurios šeimininkės iš viso atsisakė rankšluosčių iš tekstilės ir naudojasi tiktai popieriniais. Tačiau tai - ne išeitis toms, kurios kasdien daug gamina ir per dieną gali sunaudoti vos ne visą popierinį rankšluostį.
Prisirišusioms prie medvilninių ir lininių rankšluostėlių yra viena buitį palengvinanti išeitis.
Tereikės mikrobangų krosnelės.
Kad naudotas virtuvinis rankšluostis būtų švarus ir vėl atrodytų beveik naujas, dar reikia paprasto skalbiamojo muilo ir maišelio.
Sudrėkinkite rankšluostį, gerai ištrinkite muilu. Dėkite jį į maišelį, bet neužriškite.
Dėkite maišelį į mikrobangų krosnelę, įjunkite ją vidutine galia ir palikite 1,5 minutės.
Atsargiai ištraukite rankšluostį - kad nenudegtumėte pirštų, naudokitės žnyplėmis.
Išskalaukite - pamatysite, kad dingo ir dėmės, ir nemalonus kvapas.
Dar keletas naudingų patarimų
Pirkite tik medvilninius ir lininius virtuvinius rankšluosčius - jie geriau išsiskalbia ir ilgiau tarnauja.
Kad mažiau juos išterliotumėte, neimkite rankšluostėlio riebiomis rankomis - arba gerai nusiplaukite, arba nuvalykite jas popieriniu rankšluosčiu.
Jeigu kasdien gaminate, rankšluosčius keiskite kas porą dienų, kad neužsiterštų tiek, jog paskui neišsiplautų.
Naudokite keletą virtuvės rankšluosčių - vienus išplautiems indams nusausinti. Kitus - rankoms. Niekada nevalykite rankų ar lūpų į tą, kuriuo šluostote indus ir virtuvės įrankius.