Tačiau, jeigu jūsų antrasis vardas yra perfekcionizmas, atkreipkite dėmesį į geriausių pasaulio šefų, tokių, kaip Jamie Oliveris, Gordonas Ramsay ir kiti, patarimus.
Todėl čia pateikiami svarbiausi geriausių pasaulyje šefų patarimai, kaip iškepti tobulą kiaušinienę.
1. Išsirinkite šviežius kiaušinius
Bet kurio patiekalo sėkmės paslaptis yra kokybiški ir švieži produktai.
Išrinkti kiaušinius labai paprasta. Svarbiausia – visada atkreipti dėmesį į ant pakuotės nurodytą datą, taip pat į tiekėją.
O tai, ar kiaušiniai buvo kokybiški, suprasite iškepę kiaušinienę. Šviežio kiaušinio baltymas būna tankesnis ir labai nepasklinda po keptuvę, o trynys – išgaubtas, aiškios formos, švelniai geltonas.
Priminsime, kad kiaušinius nebūtina laikyti šaldytuve. Jeigu įpratote laikyti kiaušinius šaldytuve, geriau dėkite juos ne į dureles, bet palikite ant lentynos, originalioje pakuotėje. Nuolatinis kiaušinių kratymas, atidarinėjant dureles, gali paveikti ir būsimos kiaušinienės išvaizdą.
2. Kepkite ant alyvuogių aliejaus
Apie neabejotiną alyvuogių aliejaus naudą mūsų organizmui žino visi. Jis padeda išsaugoti veido ir viso kūno grožį, numesti svorį, apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių bei kaulų ligų.
Tad kodėl gi neiškepus kiaušinienės būtent ant tokio aliejaus, o ne ant įprasto saulėgrąžų?
Lengvai pakaitinkite aliejų keptuvėje, prieš pradėdami ruošti kiaušinienę.
3. Netingėkite įmušti kiaušinius į dubenį
Greičiausiai ne kartą matėte mokamuosius filmukus arba kulinarines laidas, kurių metu šefai iš pradžių įmuša kiaušinius į dubenį ir tik po to perpila į keptuvę.
Jeigu turite bent porą minučių tokiam veiksmui, jokiu būdu jo nepraleiskite.
Įmušę kiaušinius į dubenį, o po to perpylę į keptuvę jūs nepažeisite baltymo ir iškepęs kiaušinis atrodys labai dailiai, žadama interneto puslapyje „Kitchen Mag“.
4. Iš anksto neįkaitinkite keptuvės
Visi mes pripratome įmušti kiaušinius tiesiai į spragsintį aliejų įkaitintoje keptuvėje.
Žinoma, taip kiaušiniai ims iškart kepti, bet tai – toli gražu ne geriausias būdas šiam patiekalui gaminti.
Jeigu norite, kad kiaušinienė būtų švelnios, vienodos ir lygios tekstūros, gaminkite ją ant silpnos ugnies, nedengdami dangčiu.
Svarbu: įmuškite kiaušinius tik į vos vos įkaitintą aliejų.
5. Apverskite kiaušinius
Greičiausiai kiekvienas kiaušinienės pusryčiams mėgėjas ne kartą susidūrė su problema – iš apačios kiaušiniai pradeda degti, o iš viršaus baltymai būna vos vos apkepę, išlaikydami ne itin malonią konsistenciją.
Idealios kiaušinienės paslaptis – apvertimas.
Apkepkite kiaušinius iš abiejų pusių minutę arba pusę (viskas priklauso nuo gaminimo temperatūros). Taip baltymai bus vientisi ir tolygūs, o trynys įgis malonią auksinę spalvą, viduje išlikdamas šiek tiek skystu.
6. Įpilkite daugiau aliejaus
idealiai kiaušinienei riebalų reikia labai daug – netgi iš viršaus.
Jeigu nenorite dengti keptuvės dangčiu arba jums tingisi ją vartyti keptuvėje, pabandykite baltymus apipilti karštu aliejumi – tuo pačiu, ant kurio kepate kiaušinį.
Tai – dar vienas būdas, kaip vienodai apskrudinti patiekalą.