Taigi dažnas neatsispiria pagundai nusipirkti daugiau šių raudonų, gardžių uogų, kad galėtų jomis mėgautis iki soties.
Deja, vos per kelias dienas nesušaldytos ar gausiai cukrumi neapipiltos braškės sugenda ir, didžiam smaližių nusivylimui, jas tenka išmesti.
Laimė, yra ne vienas triukas, kaip išlaikyti braškes šviežias kuo ilgiau.
Interneto puslapio kūrėjai „Food Hacks“ išbandė keturis skirtingus būdus, siekdami išsiaiškinti, kuris jų gali padėti išlaikyti šviežias uogas nesugedusiomis ilgiausiai.
Dėl braškių paruošimo
Siekiant užtikrinti, kad su tirtoms braškėms būtų sudarytos vienodos sąlygos, braškės buvo plaunamos ar mirkomos po 30 sekundžių, vėliau nudžiovinamos popieriniu rankšluosčiu.
Kiekvienu būdu tirtos braškės buvo sudedamos į atskiras dėžutes, išklotas popieriniais rankšluosčiais, kad šie sugertų nereikalingą drėgmę ir ne visiškai uždengiant indus, kad galėtų laisvai tekėti oras.
Visais keturiais būdais apdorotos braškės šaldytuve laikytos lygiai savaitę – vaisių ir daržovių stalčiuose.
1 būdas: plovimas šaltu vandeniu
Tai – tradicinis ir pats lengviausias braškių plovimo būdas.
Savaitės pabaigoje jos buvo pačios minkščiausios ir atrodė mažiausiai patrauklios.
2 būdas: šalto vandens ir acto vonelė
Būdas negiliame dubenyje pamerkti braškes į acto ir vandens mišinį (viena dalis acto trims dalims vandens) labiausiai pasiteisino.
Savaitės pabaigoje jos atrodė kaip ką tik nurinktos. Valio!
3 būdas: plovimas šiltu vandeniu
Nuplovus braškes šiltu vandeniu ir po savaitės jos vis dar išlaikė savo tekstūrą. Ir, nors pradėjo kiek minkštėti, jos tebebuvo tinkamos valgyti ar naudoti maistui.
4 būdas: plovimas verdančiu vandeniu
Taikant šį būdą braškės buvo nuplautos verdančiu vandeniu. Vėliau joms leista atvėsti ir dar kartą braškės įdėtos į vandenį, kurio temperatūra buvo apie 50–60 laipsnių.
Po savaitės braškės, nepaisant to, kad truputį suminkštėjo, vis dėlto išliko valgomos.
Verdiktas
Visais būdais nuplautos braškės ir po savaitės išliko nesugedusios.
Tačiau galima buvo pastebėti jų tekstūros skirtumą. Braškės, plautos šiltu verdančiu vandeniu arba panardintos acto ir vandens mišinyje išliko šviežesnės, nes tai padėjo patikimai nužudyti bakterijas.
Na, o braškės, pamerktos į acto ir šalto vandens vonelę, išsilaikė geriausiai.
Taigi dabar žinote, kaip ilgiau išlaikyti vos nusipirktas braškes šviežias.