Jose daug vitamino A, C, geležies ir kalcio, jos puikiai detoksifikuoja organizmą.
Aš noriu pasiūlyti kelis būdus, kaip paruošti kiaulpienes ilgesniam laikymui.
Sirupas
400 g kiaulpienių žiedų užpilti 1 litru vandens ir virti 1 val. Palikti per naktį.
Kitą dieną nukošti ir į skystį įpylus 1 kg cukraus virti, kol skystis pradės tirštėti.
Baigus virti įpilti vienos citrinos sulčių. Išmaišyti, supilti į stiklainius. Laikyti šaldytuve.
Taip paruoštos kiaulpienės tinka arbatoms, kepiniams, kokteiliams gardinti.
Kiaulpienių žiedai su medumi
Kiaulpienių žiedlapius susmulkiname, sumaišome su medumi ir sudedame į stiklainėlius. Rekomenduojama kas rytą suvalgyti po šaukštą tokio mišinio.
Tepalas (jokiu būdu negerti)
Smulkintus kiaulpienių žiedus užpilti obuolių actu. Tai puiki priemonė trinti pavargusias kojas, skaudančią nugarą, patemptus raumenis ir t.t
Šaldytos kiaulpienės
Būdas paprasčiausias. Kiaulpienių žiedus sudėti į maišelius, plastmasines dėžutes ir į šaldiklį. Žiemą imate ir naudojate ar arbatoms, ar kepiniams, ar salotoms gardinti.
Šaltinis - „Riebus katinas“