Juos galima virti įprastai arba be lukšto, pagaminti skirtingo kietumo. Taip pat kiaušinius galima kepti įvairiais būdais – keptuvėje ar orkaitėje išplakus baltymus, kad jie taptų purūs it debesėliai.
Daugybę originalių kiaušinių gaminimo ir pateikimo būdų „Skonis“ jau aprašė.
Tačiau šis kiaušinių gaminimo būdas yra ypatingas. Veikiausiai apie jį nė neįtarėte, bet vasarą jį žinoti labai pravers.
Interneto puslapis „Bon Appetit“ siūlo kiaušinius ruošti grilyje!
Tiesiog uždėkite ant grotelių kiaušinį su visu lukštu ir turėsite puikią alternatyvą kietai virtiems kiaušiniams.
Ant grotelių keptus kiaušinius galėsite valgyti kaip pagrindinį patiekalą arba įpjaustyti juos į salotas.
Iškepti ant grotelių kiaušinį labai paprasta. Tiesiog uždėkite kiaušinį su visu lukštu ant įkaitusių grotelių ir pakepkite 10 minučių. Viskas! Patiekalas paruoštas.
Tokį kiaušinių ruošimo būdą atsitiktinai atrado kepimo ant grotelių entuziastas iš Kanzaso Sičio (JAV) Kyle'as Hopkinsas ir visiškai juo susižavėjo.
Prieš kelias vasaras šeimos vištos padėdavo po šešis kiaušinius per dieną ir šeimininkams tekdavo ieškoti išradingų būdų, kaip juos panaudoti.
Vieną vakarą vyras nusprendė pabandyti kepti grilyje ne kiaulieną, o kiaušinius, tad padėjo juos ant grotelių, uždengė dangčiu ir paliko 10 minučių, kad pažiūrėtų, kas bus.
Visų nuostabai, kiaušiniai tobulai iškepė, o jų pusiau kieti tryniai įgavo lengvą dūmų skonį.
Ant lukštų liko net grotelių žymės. Nulupus kiaušinius, grotelių žymės matėsi ir ant baltymų.
Šeimai taip patiko grilyje kepti kiaušiniai, kad nuo šiol kas kartą ką nors kepdami ant grotelių pabaigoje uždeda ir po kelis kiaušinius.
Jeigu nuspręsite ir jūs ant grotelių išsikepti kiaušinių, pasirūpinkite, kad kaitra nebūtų per didelė, nedėkite kiaušinių per arti ugnies ir nelaikykite per ilgai.
Svarbu prisiminti, kad kaip ir verdant, taip ir kepant ant grotelių kiaušiniai ir toliau kietės, kol bus karšti. Tad nepamirškite nuėmę nuo grotelių jų kelioms minutėms pamerkti į šaltą vandenį.