Šis klausimas tampa ypač aktualus prieš gražiausią pavasario šventę – Velykas. Ant švenčių stalo neretai patiekiame paprastus ir kasdieniškus patiekalus – baltąją mišrainę, salotas, šaltieną, įdarytus kiaušinius, keptą vištą ar kumpį.
Ką daryti, kad velykinis maistas atrodytų puošniai?
Pateikiame keletą šaunių idėjų, kurias lengvai pritaikysite savo namuose.
Jūsų švenčių stalas nušvis vasaros spalvomis, o tai itin aktualu per šias šaltas Velykas.
Kaip patiekti salotas?
Dėkite jas į permatomą indą, perjuoskite jį spalvota virvele, o indo kraštus apkaišykite svogūnų laiškais – atrodys lyg žalia tvorelė. Tik puoškite prieš pat nešant ant stalo – pastovėję svogūnų laiškai neatrodys puošniai.
Grybukai
Štai tokie iš kiaušinių, pomidorų ir majonezo pagaminti grybukai papuoš stalą linksmomis spalvomis.
Cukinijų krepšeliai
Kaip originaliai patiekti salotas? Sudėti jas į štai tokius krepšelius iš cukinijų.
Baltoji mišrainė – tortas
Ant jūsų stalo tikrai bus baltosios ar sluoksniuotos mišrainės. Kaip ją pateikti originaliai ir gražiai? Paimkite atsegamą torto formą, nuimkite dugną, šonus padėkite ant lėkštės ir į formą sudėkite mišrainę (žinoma, jos turi būti tiek, kad užimtų visą torto formą). Suspauskite, kad mišrainė sukibtų. Puoškite gėlėmis iš kiaušinių.
Ridikėliais puoštos salotos
Salotų dubens viršų uždenkite špinatų lapeliais. Ridikėlius supjaustykite pačia ploniausia pjaustykle ir susukite žiedelius, sutvirtinkite mediniu smeigtuku. Gėlių „piesteles“ gaminkite iš kiaušinių trynių.
Daržovių suktinukai
Tikra stalo puošmena! Daržovių skustuku išilgai supjaustykite morką ir cukiniją. Susukite vamzdeliu ir pastatykite, į vamzdelį įstatykite žalumynų.
Kiaušiniai-viščiukai
Šie viščiukai tikrai pralinksmins vaikus. Jų akys – iš gvazdikėlių, skiauterės – iš morkų.