Kelių sekundžių testas parodys, ar kiaušinis šviežias

2017 m. kovo 27 d. 07:18
Jeigu maistas sugenda, paprastai apie tai sužinome iš prasto kvapo ar pūkuoto pelėsio, atsiradusio ant paviršiaus.
Daugiau nuotraukų (2)
Tačiau nustatyti, ar kiaušiniai nesugedo, daug sudėtingiau, nes jų lukštas neleidžia iš vidaus prasiskverbti blogiems kvapams.
Štai labai paprastas būdas, sužinoti, ar dar galima vartoti šaldytuve pagulėjusius kiaušinius, ar verčiau iškart mesti lauk į šiukšlių dėžę. Jį pateikė interneto portals „DailyMail“.
Jums reikės tik dubenėlio ar stiklinės su šaltu vandeniu.
Tiesiog pamerkite kiaušinį, kuris, jūsų nuomone, gali būti sugedęs, į vandenį ir stebėkite jį.
Priklausomai nuo kiaušinio amžiaus, jis nusės keturiais skirtingais būdais, pavaizduotais paveiksliuke.
Šviežiausi kiaušiniai liks indo dugne gulėti ant šono.
Maždaug savaitės senumo kiaušinis remsis galu į dugną ir gulės pasviręs kampu, tarsi ketintų pakilti.
Dviejų savaičių senumo kiaušinis taip pat remsis į dugną galu, bet bus pakilęs ne kampu, o tiesiai.
O štai sugedęs kiaušinis plūduriuos paviršiuje – tokį galite nedvejodami išmesti.
Tad neskubėkite įmušti kiaušinio į savo patiekalą ir nerizikuokite sugadinti visų likusių ingredientų vos vienu supuvusiu kiaušiniu.
Verčiau skirkite kelias sekundes ir įsitikinkite, ar jis išties dar tinkamas vartoti.
kiaušiniskiaušiniaiMaistas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.