Žinoma, sakysite, kad pirmiausia reikia jų nusipirkti tiek, kiek pajėgiate suvalgyti. Bet juk visiems pasitaiko prisipirkti produktų ir iškart jų nesunaudoti. Be to, ir parduotuvė ne visiems šalia, kad vaikščiotume ten bananų kas keletą dienų.
Pirmiausia turėtumėte žinoti, kad bananai išskiria tam tikras dujas, kurios juos nokina. O temperatūrai pasiekus 13 laipsnių, nokimo procesas sustabdomas.
Gal tuomet geriausia bananus laikyti šaldytuve? Bet šaldytuvo temperatūra yra žemesnė nei 13 laipsnių. Ką daryti?
„AmericanoRingochan“ pateikia filmuotą siužetą, kaip ilgiau išsaugoti šviežius bananus.
Tai visai paprasta: išskaidykite juos po vieną ir kiekvieną tampriai apvyniokite polietileno maišeliu. Tam gali tikti ir lipni plvėvelė, bet eksperimento autoriai bananus vyniojo į paprastus prekybos centro maišelius.
Suvyniotus bananus jie dėjo į polietileno maišelį, užrišo ir dėjo į dar vieną maišelį. Taip supakuoti bananai buvo laikomi šaldytuve.
Bananus atskirti reikia siekiant išvengti to, kad jie nenokintų vienas kito. O maišelių sluoksnis apsaugo bananus nuo pernelyg žemos temperatūros šaldytuve.
Pažiūrėkite vaizdo siužetą ir pamatykite, kaip kas keletą dienų keičiasi skirtingai laikomų – kambaryje ir šaldytuve – bananų spalva ir tekstūra. Jį pamatyti galite čia:
O gal turite savų paslapčių, kaip ilgiau išlaikyti šviežius bananus? Pasidalinkite.