3 būdai, kaip panaikinti aliejuje kepto maisto kvapą iš virtuvės

2017 m. sausio 28 d. 06:41
Dauguma mūsų mėgsta aliejuje keptą maistą, pavyzdžiui, vištienos sparnelius ar blynus. Tačiau juos gaminant virtuvėje po to dar ilgai tvyro ne itin malonus skrudinto aliejaus kapas.
Daugiau nuotraukų (1)
Šis kvapas gali būti labai erzinantis ir ne tik virtuvėje, bet ir kituose kambariuose jaustis kone visą parą.
Laimė, yra būdų, kaip paprastai ir lengvai jį panaikinti.
Žinoma, visų pirma reikėtų pabandyti išvėdinti patalpas ir nepamiršti prieš kepant maistą uždaryti visas duris į kambarius, kad po juos nepasklistų maisto kvapai.
Galima pabandyti blogus kvapus panaikinti uždegant kvapnią žvakę, smilkalus ar papurškiant šiek tiek oro gaiviklio.
O jeigu tai nepadės, siūlome jums dar tris būdus, kuriuos pasiūlė interneto puslapis „Country Living“. Štai jie:
1. Į kepimo skardą įdėkite sviesto, cinamono ir cukraus.
Kepkite juos iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Tai pripildys jūsų virtuvę gardžių kepinių kvapu.
2. Užvirinkite acto ir vandens.
Sumaišykite 1 puodelį vandens su 1 valgomuoju šaukštu acto ir užvirkite nedideliame puode.
Taip pat galite į vandenį įmesti citrinų žieveles ar cinamono lazdeles, kad virtuvė prisipildytų saldesniu natūraliu kvapu.
3. Palikite indelius su valgomąja soda ar kavos tirščiais ant virtuvės stalviršių pernakt. Tai sugers nereikalingus kvapus.
kvapaikvapasnamų kvapas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.