Neskubėkite dėl to atsisakyti gardžios pusryčių, pietų ar vakarienės idėjos, ypač jeigu šaldytuve turite bananų.
Ar žinojote, kad bananai yra puikus kiaušinių pakaitalas? Vieną kiaušinį atstoja pusė šio gardaus geltono vaisiaus, teigiama interneto puslapyje „Adme“.
Be to, kepiniai, kuriuose kiaušiniai pakeičiami bananais, kaip teigiama, būna tokio nuostabaus skonio, kad jų greitai nelieka.
Bananai neretai naudojami blynais kepti. Pavyzdžiui, Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) net yra patiekalas „Kabalagala“. Tai – bananų blynai kepami karštame aliejuje iš bananų košės ir manijoko miltų.
Taip pat bananus turėtų prisiminti tie, kurie nori blynų, bet vengia cukraus ir miltų.
„Skonis“ jau rašė, kad gardžius blynus galima išsikepti vos iš trijų ingredientų: 1 vidutinio dydžio prinokusio ir gerai sutrinto banano, 2 kiaušinių ir ketvirtadalio arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (pastarieji net nebūtini).
Tokie blynai yra lengvai pagaminami, labai skanūs ir be jokių riebalų, cukraus bei glitimo.