Gerų patarimų portalas „Kitchn“ siūlo keletą šaunių būdų, kur galima panaudoti obuolių žieveles. Kai kurie jų tikrai nustebins.
Gaminkite tirštąjį kokteilį
Obuolių žievelėse yra daug skaidulų, todėl jokiu būdu jų neišmeskite. Vienas iš būdų jas panaudoti – dėti į tirštuosius kokteilius.
Užšaldykite žieveles mažmis porcijomis ir kas kartą gamindami kokteilį įmeskite jų į kokteilių trintuvą. Žarnynas jums už tai padėkos!
Praturtinkite avižų košę skaidulomis
Taip pat užšaldytas obuolių žieveles galite dėti į avižinių dribsnių košę ar mirkytus avižinius dribsnius. Dėl gėresnės tekstūros šaldytas žieveles galima sumalti. Tokia košė bus dar draugiškesnė žarnynui!
Išsivirkite arbatos
Į puodelį dėkite gerą saują obuolių žievelių, gabalėlį cinamono lazdelės ir pavirinkite 10 minučių. Šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite medaus.
Namai bus sklidini puikaus aromato, o jūs mėgausitės skania ir sveika arbata!
Pasigaminkite traškučių
Obuolių žieveles galima paversti sveikais ir skaniais traškučiais.
Suvilgykite žieveles lydytu sviestu ar neutralaus skonio aliejumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite šaukštą cukraus ir apibarstykite cinamonu.
Perkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir dėkite į 200 laipsnių orkaitę. Praėjus maždaug 12 minučių traukite skardą lauk ir atvėsinkite obuolių žieveles. Jas laikykite sandariame inde ir mėgaukitės, kai užsimanysite ko nors saldaus.
Išvalykite aliuminio indus
Teigiama, kad rūgštys, esančios obuolių žievelėse, padeda pašalinti dėmes ir nešvarumus nuo aliuminio puodų ar keptuvių paviršiaus.
Kaip tai padaryti?
Dėkite žieveles į puodą užpilkite vandens ir pavirinkite maždaug 30 minučių.