Laimė, kiekvienoje virtuvėje yra priemonių, kuriomis be vargo galima iššveisti riebalus ir prikepusius maisto likučius. Tuo įsitikino vilnietė Indrė, išbandžiusi paprastą, bet, pasirodo, labai veiksmingą būdą orkaitei iššveisti. Tai – sodos pasta.
Apie šią priemonę Indrė perskaitė viename interneto forume ir, nors nelabai tikėjo jos veiksmingumu, nutarė išbandyti.
„Iš sodos ir vandens pasigaminau maždaug grietinės konsistencijos pastą ir į ją pamirkyta kempinėle iššveičiau orkaitės sieneles ir dureles. Orkaitę šveičiau šiurkščiąja kempinėlės puse. Nors forume, kuriame radau šį receptą, buvo rekomenduojama net iki 12 val. palaukti, kol pasta ims veikti, man to nereikėjo – visi nešvarumai nusivalė iškart“, – džiaugėsi Indrė.
Tiesa, po kiek laiko orkaitės vidus pabalo, todėl teko jį dar kartą nuvalyti švaria, vandeniu suvilgyta kempinėle, kad būtų sugrąžintas spindesys.
Indrė skaitė, kad iššveitus orkaitę sodos pasta rekomenduojama į vandenį jai nuskalauti įlašinti ir šiek tiek citrinos sulčių, veikiausiai dėl gaivaus kvapo, bet ji to nedarė. Išsivertė vien tik su vandeniu.
Jeigu ir jūs žinote paprastą, bet veiksmingą būdą virtuvės prietaisams ar rakandams iššveisti, parašykite mums apie tai adresu skonis@lrytas.lt ir pasidalinkite savo patirtimi kitais „Skonio“ rubrikos skaitytojais.