Štai dar 8 produktai, kuriuos verta turėti savo šaldiklyje. Jie išgelbės, kai reikės negaištant laiko pagaminti skanų patiekalą ar užmiršite nusipirkti kai kurių produktų, rašo „KitchenMag“.
Apie produktus, kurių nereikėtų laikyti šaldytuve, jau esame rašę. Apie tai galite perskaityti čia.
O dabar sužinokite, kokius produktus galima užšaldyti, neprarandant skonio ir kokybės.
Ryžiai
Sutikite, ne visuomet yra laiko jiems išvirti. O kartais jų lieka, jeigu pietums išvirėte per daug. Taigi, išvirtus ryžius ataušinkite ir suberkite į šaldymo maišelį. Kai jų prireiks, suberkite į verdantį vandenį ir pavirkite porą minučių. Nukoškite ir patiekite.
Bulvių košė
Iš darbo grįžus namo ne visuomet yra laiko ruošti garnyrą. Tokiu atveju praverčia iš anksto išvirta ir užšaldyta bulvių košė. Išsivirkite ją pagal mėgstamą receptą ir šaukštu suformuokite nedidelius kamuoliukus, dėkite juos ant kepimo popieriaus. Palaikykite šaldiklyje, o po to sudėkite į hermetiškus šaldymo maišelius. Kai prireiks košės, kelioms minutėms sumerkite maišelius į verdantį vandenį.
Makaronai
Kai išverdate pernelyg daug makaronų, neskubėkite jų išmesti – sudėkite į maišelį ir, pašalinę orą, dėkite jį į šaldymo kamerą. Štai ir turite pagrindą sriuboms ar užkepėlėms. Atšildyti jį galite taip pat, kaip ir bulvių košę – pamerkę maišelį į verdantį vandenį.
Tešla
Iš anksto paruošta tešla – puiki išeitis, jeigu norite kepti mielinius ar trapios tešlos gaminius. Tereikės ją anksčiau ištraukti iš šaldiklio, kad sušiltų, ir galima jungti orkaitę. Taip kepkite picas, pyragėlius iš mielinės tešlos, saldžius ir pikantiškus pyragus, sausainius.
Duona
Visuomet pravartu šaldiklyje turėti duonos – užšaldyti galima ir juodą duoną, ir batoną. Juoda duona nuo to tampa dar drėgnesnė ir kvapesnė. Tik šaldykite duoną maišeliuose.
Atšildyti galima kambario temperatūroje, bet jei įdėsite į įkaitintą orkaitę, po namus pasklis ką tik iškepusios duonos aromatas.
Pyragai
Po iškilmių liko pyragų? Ne bėda. Suvyniokite juos į plėvelę ir padėkite į šaldiklį.
Kitą kartą, kai užsimanysite ko nors skanaus, nereikės nei bėgti į parduotuvę, nei patiems ruošti tešlos. Dėkite pyragą į orkaitę, ir mėgaukitės tokiu skanėstu, tarsi ką tik būtumėte jį iškepę.
Blyneliai
Kartais verta savaitgalį skirti laiko ir prisigaminti to, ką bet kada galėsite patiekti šeimai pusryčiams. Prisikepkite blynelių!
Išdėliokite ant kepimo popieriaus ir užšaldykite, sudėkite į maišelius ar plastikinius indelius.
Taip užšaldyti galite ir blynelius su įdarais. Tai skaniau ir pigiau nei pirkti.
Citrinų sultys
Citrinų sulčių dažnai prireikia gaminant tai vieną, tai kitą patiekalą. O šviežia citrina – ne visuomet po ranka.
Kodėl tuo nepasirūpinti iš anksto ir neužšaldyti citrinų culčių?
Supilkite jas į ledukų formeles, užšaldykite, išimkite ir sudėkite į maišelius. Naudokite, kai prireiks.