Kaip teisingai virti košes? Pataria profesionali virėja

2016 m. liepos 25 d. 07:04
Košė – idealus patiekalas pusryčiams. Jas moka išvirti dauguma žmonių, bet kartais iki idealaus skonio šio to ima ir pritrūksta.
Daugiau nuotraukų (5)
Pavyzdžiui, ne kiekvienam namuose pavyksta išvirti tokią pat saldžią ryžių košę, kaip darželyje. Kodėl?
Nes ten košę virdavo taip: į verdantį pieną įberdavo cukraus ir druskos, o tada supildavo ryžius ir virdavo, kol užvirs (jeigu nedidelis kiekis, virdavo apie minutę). Po to nuimdavo puodą nuo viryklės.
Į košę įdėdavo sviesto ir uždengdavo dangčiu. Po 20-30 minučių ryžiai pakankamai išbrinkdavo.
Ryžių košė
Taigi, kaip išvirti tobulą ryžių košę?
Interneto portale naget.ru profesionali virėja sufleruoja: vienai porcijai ryžių (juos geriau rinkitės apvalius) paprastai reikia vienos stiklinės kruopų ir vieno litro pieno.
Jeigu norite namuose paruošti skanią ryžių košę, nesistenkite jos iškart visiškai išvirti. Nuimkite nuo orkaitės dar iki jai išverdant.
Įpilkite šiek tiek daugiau pieno, nei reikia porcijai. Pavirkite ryžius piene po užvirimo dar 1-2 minutes, pamaišydami.
Po to nuimkite puodą nuo viryklės ir pastatykite į šiltą vietą. Galima netgi kuo nors uždengti.
Po kurio laiko ryžiai išbrinks ir galėsite mėgautis skania, tiršta koše. Tiršta, o ne košės gabalu, į kurį neįmanoma nė šaukšto įsmeigti.
Grikių košė
Grikius galima užmerkti iš vakaro, kad išbrinktų, o ryte tiesiog užtenka užvirti vandenį ir viskas – skani košė paruošta.
Avižinių dribsnių košė
Ją profesionali virėja taip pat siūlo virti skystą: litrui pieno – 7-8 valgomieji šaukštai grūdų.
Po to reikia iškart košę perpilti į keramikinį dubenėlį ir uždengti maistine plėvele arba dangčiu.
Palaikykite uždengtą košę per naktį, o rytą turėsite puikią ir gardžią avižinių dribsnių košę, kurią galėsite pašildyti mikrobangų krosnelėje.
Manų košė
Litrui pieno užtenka keturių valgomųjų šaukštų manų.
Manus pakanka virti porą minučių ir dar 20 minučių po to palaukti, nukėlus puodą nuo orkaitės.
Perlinių kruopų košė
Šios košės gaminimo metodas nusižiūrėtas viename Rusijos kaime.
Iš vakaro pakūrė pečių. Po to šiek tiek perlinių kruopų nuplovė, įbėrė į ketaus troškintuvą, įpylė vandens, įdėjo druskos, sviesto. Uždengė dangčiu ir pastatė į pravėsusį pečių iki ryto.
Ryte gavosi nuostabi, dar šilta košė, kurią valgant ausys klapsėjo.
Žinoma, mieste pečių vargu ar rasite, bet pasitarnauti gali ir orkaitė.
O svarstantiems, kokią košę vertėtų išsivirti, primename, kad yra sudarytas naudingiausių košių reitingas. Apie tai „Skonis“ rašė jau anksčiau.
košėavižinė košėgrikių košė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.