Tačiau ar žinojote, kad druska gali labai praversti ir tvarkant namus, pavyzdžiui, šveičiant pridegusias keptuves, arba šalinant vyno dėmes iš kilimo?
Ketaus puodų ir keptuvių naudojimo instrukcijose yra daug „negalima“. Pavyzdžiui, „negalima valant naudoti muilo“, „negalima naudoti metalinių šveistukų“, „negalima dėti į indaplovę“. Po šitiek draudimų net baugu naudoti tokius indus, ar ne?
Tačiau, pasirodo, juos išveisti ne taip ir sudėtinga. Panaudoję paprasčiausią valgomąją druską jūs galėsite džiaugtis švaria, nepadengta rūdimis ir švytinčia ketaus keptuve.
Norint išvalyti ketaus keptuvę ar puodą visų pirma nuplaukite jame likusius maisto likučius vandeniu ir pašveiskite šepečiu, tik ne metaliniu šveistuku ir nenaudodami muilo.
Geriausiai tai daryti iškart, vos maistas baigtas ruošti. Nepalikite indo užmerkto kriauklėje, antraip jis gali pradėti rūdyti.
Norėdami pašalinti prikepusį maistą ir nuodėgulius, užberkite druskos ant keptuvės paviršiaus, įpilkite šiek tiek šilto vandens ir pašveiskite šepečiu. Tada nuskalaukite vandeniu ir nusausinkite.
Kad keptuvė dar ir švytėtų, galima į ją įpilti truputį aliejaus ir patrinti popieriniu rankšluosčiu.
Druska padės atgaivinti ir senas kempinėles, teigiama interneto puslapyje MyRecipes.com. Tiesiog pamerkite jas acto, vandens ir druskos tirpale ir palikite per naktį. Kitą dieną kempinėlė bus kaip nauja.
Jeigu netyčia stalo paviršių aplaistėte žaliu kiaušiniu, jums taip pat bus naudinga druska. Užberkite jos ant dėmės ir pavalykite šluoste.
Druska pagelbės ir šalinant vyno dėmes iš kilimo. Lengvai pavalykite dėmę vandeniu. Tuomet užberkite ant jos druskos ir paprasčiausiai ją nusiurbkite. Ir štai – dėmės kaip nebūta.