Žvejo pamokėlė: kaip išdarinėti žuvį ir ką skanaus paruošti

2016 m. kovo 20 d. 09:40
Tikri žvejai ne tik pagauna žuvį, bet ir moka skaniai ją iškepti. Mūsų skaitytojas Andrius Aleksejevas pasidalino ne tik paties sukurtu starkio receptu, bet ir vaizdo siužetu, kuriame užfiksavo, kaip išdarinėti šią žuvį ir kaip ją paruošti. 
Daugiau nuotraukų (1)
„Esu žvejys, retai kada perku žuvį parduotuvėje. Iš patirties galiu pasakyti, kad skaniausia žuvis yra šviežia, ką tik pagauta ir taisyklingai išdarinėta“, – teigė Andrius.
Taigi, vaizdo siužete pažiūrėkite, kaip taisyklingai išdarinėti žuvį, o čia pateikiame receptą.
Starkis vyno padaže
Patiekalo ingredientai:
vienas arba du starkiai (1-2 kg);
bulvės;
morkos;
česnakas;
alyvuogės;
alyvuogių aliejus;
druska;
rozmarinai;
pipirai;
pusiau saldus baltas vynas.
Žuvį nuvalome, pašaliname odą. Įtriname trintais česnakais, apibarstome rozmarinais, druska ir pipirais. Apšlakstome alyvuogių aliejumi. Paliekame šaltoje vietoje 3-4 valandoms.
Pasiruošiame folijos lakštus. Į kiekvieną pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudedame pjaustytas bulves, morkas, česnaką. Ant jų dedame marinuotą žuvies filė, alyvuoges. Visa tai užpilame vynu.
Kepame 60 minučių.
Skanaus!
sterkasreceptassterkai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.