„Esu žvejys, retai kada perku žuvį parduotuvėje. Iš patirties galiu pasakyti, kad skaniausia žuvis yra šviežia, ką tik pagauta ir taisyklingai išdarinėta“, – teigė Andrius.
Taigi, vaizdo siužete pažiūrėkite, kaip taisyklingai išdarinėti žuvį, o čia pateikiame receptą.
Starkis vyno padaže
Patiekalo ingredientai:
vienas arba du starkiai (1-2 kg);
bulvės;
morkos;
česnakas;
alyvuogės;
alyvuogių aliejus;
druska;
rozmarinai;
pipirai;
pusiau saldus baltas vynas.
Žuvį nuvalome, pašaliname odą. Įtriname trintais česnakais, apibarstome rozmarinais, druska ir pipirais. Apšlakstome alyvuogių aliejumi. Paliekame šaltoje vietoje 3-4 valandoms.
Pasiruošiame folijos lakštus. Į kiekvieną pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudedame pjaustytas bulves, morkas, česnaką. Ant jų dedame marinuotą žuvies filė, alyvuoges. Visa tai užpilame vynu.
Kepame 60 minučių.
Skanaus!