O jau maskarponės tortų skanumėlis! Šio sūrio galite įsigyti bet kurioje didesnėje parduotuvėje. Bet ar jums nekyla klausimų, kodėl supakuotas dailiose dėžutėse jis taip ilgai gali stovėti?
Jeigu jums, kaip ir man, kyla tas pats klausimas, pabandykite šio sūrio pasigaminti patys. Po to, kai išbandžiau interneto platybėse rastą receptą, daugiau maskarponės nebeperku. Galbūt patiems ją pasigaminti ir nėra pigiau, šiuo atveju žinau, ką vartoju. Iš nurodyto kiekio išeina maždaug 2 puodeliai maskarponės – tai yra tiek, kiek jai sunaudojote grietinėlės.
Namuose pagaminta maskarponė
Reikės:
2 puodelių riebios grietinėlės;
1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių.
Idealu, jeigu turite termometrą skysčių temperatūrai matuoti.
Gaminimo eiga
Supilkite grietinėlę į puodą ir šildykite, kol ji ims lėtai virti (temperatūra neturėtų viršyti 85 laipsnių).
Tokioje temperatūroje pakaitinkite ją tris minutes. Tuomet supilkite citrinų sultis ir dar pavirinkite tris minutes.
Nukelkite nuo ugnies ir pusvalandžiui palikite kambario temperatūroje. Masė turėtų sutirštėti, bet jeigu taip nenutiko, palaikykite ją šaldytuve.
Išklokite sietelį keliais sluoksniais marlės, padėkite jį virš dubens. Supilkite sutirštėjusią masę ir padėkite visa tai į šaldytuvą. Laikykite per naktį.
Nuvarvėjusio skysčio nebūna daug, o maskarponė – tiršta, kreminė ir – svarbiausia – šviežia.
Gaminkite mėgstamus desertus, valgykite pusryčiams ir mėgaukitės namuose pagaminta maskarpone.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų kovo 12 dieną.