Paprastos gudrybės padės ilgiau išsaugoti šviežius produktus

2016 m. kovo 4 d. 07:06
Vos prieš porą dienų nusipirkote bananų, o šiandien jie jau pernokę ir parudavę? Kodėl salotos ir prieskoninės žolelės labai greitai vysta?
Daugiau nuotraukų (1)
Pripažinkite – daug maisto produktų išmetate, nes jie sugenda anksčiau nei užsimanote juos suvalgyti.
businessinsider.com surinko keletą patarimų, kaip laikyti produktus, kad jie ilgiau išliktų švieži.
Bulvės
Jūsų bulvės leidžia daigus? Padėkite šalia jų obuolių – šie vaisiai stabdo bulvių dygimą. Nelaikykite bulvių su svogūnais – ir bulvės, ir svogūnai greičiau suges.
Sūris
Nelaikykite sūrio gabalo plastikinėje pakuotėje ar maišelyje – geriau jį suvynioti į popierių. Tad turėkite stalčiuje kepimo popieriaus, kuris leidžia produktams kvėpuoti.
Bananai
Paprastas triukas sustabdys bananų nokimą. Apvyniokite bananų kotus plastikine plėvele – tai neleidžia išskirti dujoms, skatinančioms bananų nokimą.
Žolelės
Krapai, petražolės ar kitos prieskoninės žolelės greitai vysta. Kad galėtumėte žalumynais mėgautis ilgiau, pamerkite puokštelę į stiklainį ir iš viršaus apvilkite ją plastikiniu maišeliu. Tai padės išsaugoti drėgmę. Tokią „puokštę“ geriausia laikyti šaldytuve.
Salotos
Norėdami ilgiau išsaugoti salotų lapus pasiruoškite sandarų indelį. Ant dugno dėkite popierinių rankšluosčių, ant jų – salotų lapus, pridenkite juos dar vienu popierinių rankšluosčių sluoksniu. Rankšluosčiai sugers drėgmės perteklių. Uždenkite indą ir laikykite šaldytuve.
Avokadai
Kol avokadai prinoks, laikykite juos kambario temperatūroje. Bet kai jie taps minkšti, padėkite į šaldytuvą. Vartoti jie bus tinkami dar tris-penkias dienas.
Pomidorai
Jeigu jie neprinokę, laikykite dėžėse ar popieriniuose maišeliuose vėsioje vietoje. Nelaikykite jų šaldytuve – šaltas oras sustabdo pomidorų nokimo procesą. Kartu šaltis suardo pomidorų ląstelių membranas, dėl to pasikeičia jų skonis ir struktūra.
Šviežios uogos
Jeigu įsigijote šviežių uogų, prieš dėdami jas į šaldytuvą perplaukite acto skiediniu, kuriam pagaminti reikia 1 dalies acto ir 10 dalių vandens. Tai nukenksmins mikroorganizmus, skatinančius uogų puvimą. Taip uogas išlaikysite savaitę.
Dar vienas patarimas – nepjaustykite nei daržovių, nei vaisių, nei mėsos, jeigu neketinate iš jų ką nors ruošti. Supjaustyti produktai netenka drėgmės, greit džiūva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.