Turbūt visi esame tai patyrę: nusiperkame šviežią batoną, svajodami apie skanius pusryčius ar norėdami išbandyti naują užkandėlę, bet kai ateina laikas gaminti, batonas – kietas lyg akmuo. Itin greit sukietėja ir į neviltį varo prancūziški batonai.
Ką daryti? Galima tokį batoną sumalti ir pasidaryti džiūvėsėlių arba sulesinti zylutėms. Bet jeigu norite išgelbėti savo pusryčius ar užkandėlę, pabandykite atgaivinti batoną.
Norėdami sužinoti, kaip tai padaryti, pažiūrėkite žemiau esantį vaizdo siužetą, kuriame amerikietė virtuvės vadovė, knygų autorė Sara Moulton dalinasi savo atradimais.
Iš tiesų nieko sudėtingo nėra: batoną reikia suvilgyti vandeniu, tampriai susukti į foliją ir dėti į 150 laipsnių orkaitę. Palaikyti joje 12-15 min. Išvyniojus iš folijos batonas bus minkštutėlis.
Norint traškios plutelės, batoną reikia išvynioti iš folijos ir dar 5 minutes palaikyti orkaitėje. Vidus liks minkštas, o plutelė – traški.
Tad jūsų pusryčiai ar užkandėlė bus išgelbėti!
Teigiama, kad taip galima atgaivinti bet kokios rūšies sukietėjusią duoną.