O ką iš bulvių gamina kitos tautos? „Food, People, Places“ sukūrė vaizdo siužetą, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka bulvės. Receptų jame nerasite, tačiau pažiūrėti verta jau vien dėl to, kad tai – tikras penas akims. O gal pažiūrėjus siužetą kils minčių ką nors pasigaminti – tad peno gali būti ir pilvui.
Šiame filme rasite keturiolika idėjų, ką galima pagaminti iš bulvių. Tai virtų bulvių salotos – patiekalas, populiarus daugybėje šalių, graikiška skordalia – tyrė iš bulvių ir česnakų, Švedijoje atsiradęs patiekalas Haselbacko bulvė – tai orkaitėje kepama bulvė, kurioje padaromos įpjovos. Į jas galima dėti sūrio, sviesto, kumpio ar kitų priedų.
Taip pat filme primenamas tradicinis prancūziškas patiekalas, kai į tam tikrą sūrį įmaišoma bulvių košė (aligot), ispaniška trinta bulvių sriuba (potato espuma), įvairiai gruzdintos bulvės, itališki bulvių virtinukai (gnocchi).
Šventėms tiktų bulvės olandiškai – iš bulvių tyrės ir kiaušinio trynio pagaminta tešla, kuri tarsi sausainiai kepama orkaitėje.
O gal kils minčių pasigaminti bulvių makaronų ar tarkuotų bulvių blynų švediškai?
Nepamiršti ir saldžių patiekalų mėgėjai – Čekijoje, Lenkijoje, Slovakijoje, Kroatijoje, Bosnijoje populiarūs virtų bulvių koldūnai su vaisių įdaru.
Pažiūrėkite – gal ir jūs užsimanysite ką nors pasigaminti.