Kaip ilgiau išsaugoti šviežius bananus? Juk nesinori valgyti parudavusių, išdžiūvusių ir suminkštėjusių bananų, neretai skleidžiančių aitrų kvapą.
Žinoma, sakysite, kad pirmiausia reikia jų nusipirkti tiek, kiek pajėgiate suvalgyti. Bet juk visiems pasitaiko prisipirkti produktų ir iškart jų nesunaudoti. Be to, ir parduotuvė ne visiems šalia, kad vaikščiotume ten bananų kas keletą dienų.
Pirmiausia turėtumėte žinoti, kad bananai išskiria tam tikras dujas, kurios juos nokina. Bet temperatūrai pasiekus 13 laipsnių, nokimo procesas sustabdomas. Tačiau šaldytuvo temperatūra yra žemesnė nei 13 laipsnių. Ką daryti?
„AmericanoRingochan“ pateikia filmuotą siužetą, kaip ilgiau išsaugoti šviežius bananus. Išskaidykite juos po vieną ir kiekvieną tampriai apvyniokite polietileno maišeliu. Suvyniotus dėkite į kitą maišelį, užriškite ir dėkite į dar vieną maišelį. Tai apsaugos bananus nuo tiesioginio šalčio poveikio. Maišelį laikykite šaldytuve.
Vaizdo siužete pamatykite, kaip kas keletą dienų keičiasi skirtingai laikomų – kambaryje ir šaldytuve – bananų spalva ir tekstūra.
O gal turite savų paslapčių, kaip ilgiau išlaikyti šviežius bananus? Pasidalinkite.