Kelios gudrybės, kurios pavers tikru virtuvės virtuozu

2015 m. rugpjūčio 3 d. 10:29
lrytas.lt
4. Kepenėles sūdyti galima tik baigiant jas gaminti – priešingu atveju jos bus kietos.
Daugiau nuotraukų (3)
Siūlome susipažinti su takprosto.cc surinktais vertingais patarimais, kuriuos tikrai žino bet kokio geresnio restorano vyriausiasis virėjas.
1. Persūdytą sriubą galima išgelbėti dviem būdais. Į marlės skepetą dėkite nedidelį kiekį nesūdytos košės, suriškite ir pamerkite į sriubą. Košė sugers druskos perteklių. Antras būdas – į sriubą panardinkite valgomąjį šaukštą su cukraus gabalėliu. Kai cukrus pradės tirpti, šaukštą išimkite. Šią procedūrą pakartokite keletą kartų.
2. Naujas mėsos marinato skonis: tamsus alus arba šviesus alus su sojos padažu, druska ir pipirai pagal skonį. Alumi galima pagardinti troškintas daržoves, jis suteiks ypatingą kvapą ir skonį paprasčiausiai verdamoms bulvėms.
3. Norint suteikti patiekalui lengvą česnako aromatą, jo skiltele reikia patrinti lėkštę, o tada ant jos dėlioti salotas ar garnyrą.
4. Kepenėles sūdyti galima tik baigiant jas gaminti – priešingu atveju jos bus kietos.
5. Pyrago viršus nepridegs, jei apdengsite jį sušlapintu kepimo popieriumi.
6. Ryžiai bus sniego baltumo, jei juos verdant įpilsite truputį acto.
7. Kietai išvirtą kiaušinį reikia pjaustyti peiliu, jo ašmenis pamirkius šaltame vandenyje. Tuomet trynys netrupės.
8. Įmetus ledo gabalėlį į sultinį ir trumpai pavirus, šis taps skaidrus.
9. Pupelės nepatamsės, jei bus verdamos neuždengtame puode.
10. Malta mėsa bus skanesnė, jei į ją įdėsite šiek tiek žalių ir šiek tiek pakepintų svogūnų bei smulkiai sutarkuotos žalios bulvės.
11. Citrinos sultimis pakeiskite druską. Viena vertus, tai naudinga reguliuojant kraujospūdį, kita vertus, nebus persūdytas patiekalas, o valgiui citrinos skonis suteks išskirtinį aromatą.
12. Baklažanas nebus nemaloniai kartus, jei prieš gaminimą jį supjaustysite, apibarstysite druska ir kuriam laikui paliksite ramybėje. Po to jį nuplaukite.
13. Migdolų odelę lengva nulupti, juos iš pradžių 5 min. pavirinus vandenyje – po to riešutus atvėsinkite šaltame vandenyje.
14. Grietinę bus geriau suplakti iki kremo konsistencijos, pridėjus truputį baltymo.
15. Į sumaltą kavą įbėrus žiupsnelį druskos, gėrimas tikrai bus skanesnis!
16. Orkaitėje kepama mėsa pasidengs raudona skania plutele, jei iš viršaus bus aptepta granatų sultimis, medumi, atskiestu konjaku ar degtine, sausuoju vynu.
17. Verdama kieta mėsa bus minkštesnė, į sultinį įmetus banano žievę.
18. Kepant obuolių pyragą, skiltelės nenugrims į kepimo formos dugną, jei bus apvoliotos miltuose.
19. Vietoje maltų džiūvėsėlių naudokite maltus riešutus. Skonį sunku apibūdinti žodžiais! Ir tai – kur kas naudingiau nei džiūvėsėliai.
20. Prieš išdėliojant ant lėkščių karštus patiekalus, jas būtina pakaitinti, o prieš tiekiant šaltus – atšaldyti. Tokia paprasta gudrybė padarys patiekalą dar skanesnį, jis ilgiau bus šviežias.
21. Ką tik pagamintos mėsos neneškite iškart ant stalo: ji turi truputį atvėsti, tuomet jos skonis bus geresnis.
22. Nesvarbu, ką gaminate – viską gaminkite tiktai sausomis rankomis.
23. Prieš nuimant sriubą nuo viryklės, į ją reikia įpilti truputį šviežių morkų, kopūstų ar pomidorų sulčių. Tai sustiprins sriubos skonį ir praturtins ją vitaminais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.