Siūlome susipažinti su takprosto.cc surinktais vertingais patarimais, kuriuos
tikrai žino bet kokio geresnio restorano vyriausiasis virėjas.
1. Persūdytą sriubą galima išgelbėti dviem būdais. Į marlės skepetą dėkite nedidelį kiekį nesūdytos košės, suriškite ir pamerkite į sriubą. Košė sugers druskos perteklių. Antras būdas – į sriubą panardinkite valgomąjį
šaukštą su cukraus gabalėliu. Kai cukrus pradės tirpti, šaukštą
išimkite. Šią procedūrą pakartokite keletą kartų.
2. Naujas mėsos marinato skonis: tamsus alus arba šviesus alus su sojos
padažu, druska ir pipirai pagal skonį. Alumi galima pagardinti
troškintas daržoves, jis suteiks ypatingą kvapą ir skonį paprasčiausiai verdamoms
bulvėms.
3. Norint suteikti patiekalui lengvą česnako aromatą, jo skiltele reikia
patrinti lėkštę, o tada ant jos dėlioti salotas ar garnyrą.
4. Kepenėles sūdyti galima tik baigiant jas gaminti – priešingu atveju jos bus kietos.
5. Pyrago viršus nepridegs, jei apdengsite jį sušlapintu kepimo popieriumi.
6. Ryžiai bus sniego baltumo, jei juos verdant įpilsite truputį acto.
7. Kietai išvirtą kiaušinį reikia pjaustyti peiliu, jo ašmenis pamirkius
šaltame vandenyje. Tuomet trynys netrupės.
8. Įmetus ledo gabalėlį į sultinį ir trumpai pavirus, šis taps skaidrus.
9. Pupelės nepatamsės, jei bus verdamos neuždengtame puode.
10. Malta mėsa bus skanesnė, jei į ją įdėsite šiek tiek žalių ir šiek tiek pakepintų
svogūnų bei smulkiai sutarkuotos žalios bulvės.
11. Citrinos sultimis pakeiskite druską. Viena vertus, tai
naudinga reguliuojant kraujospūdį, kita vertus, nebus persūdytas
patiekalas, o valgiui citrinos skonis suteks išskirtinį aromatą.
12. Baklažanas nebus nemaloniai kartus, jei prieš gaminimą jį supjaustysite, apibarstysite druska ir kuriam laikui paliksite ramybėje. Po to jį nuplaukite.
13. Migdolų odelę lengva nulupti, juos iš pradžių 5 min. pavirinus
vandenyje – po to riešutus atvėsinkite šaltame vandenyje.
14. Grietinę bus geriau suplakti iki kremo konsistencijos, pridėjus
truputį baltymo.
15. Į sumaltą kavą įbėrus žiupsnelį druskos, gėrimas tikrai bus
skanesnis!
16. Orkaitėje kepama mėsa pasidengs raudona skania plutele, jei iš
viršaus bus aptepta granatų sultimis, medumi, atskiestu konjaku ar
degtine, sausuoju vynu.
17. Verdama kieta mėsa bus minkštesnė, į sultinį įmetus banano žievę.
18. Kepant obuolių pyragą, skiltelės nenugrims į kepimo formos dugną,
jei bus apvoliotos miltuose.
19. Vietoje maltų džiūvėsėlių naudokite maltus riešutus. Skonį sunku
apibūdinti žodžiais! Ir tai – kur kas naudingiau nei džiūvėsėliai.
20. Prieš išdėliojant ant lėkščių karštus patiekalus, jas būtina
pakaitinti, o prieš tiekiant šaltus – atšaldyti. Tokia paprasta gudrybė
padarys patiekalą dar skanesnį, jis ilgiau bus šviežias.
21. Ką tik pagamintos mėsos neneškite iškart ant stalo: ji turi
truputį atvėsti, tuomet jos skonis bus geresnis.
22. Nesvarbu, ką gaminate – viską gaminkite tiktai sausomis rankomis.
23. Prieš nuimant sriubą nuo viryklės, į ją reikia įpilti truputį
šviežių morkų, kopūstų ar pomidorų sulčių. Tai sustiprins sriubos skonį
ir praturtins ją vitaminais.