Avokadas
Iš avokado galima pagaminti puikų kreminį padažą – nereikės nei pieno, nei grietinėlės, nei sūrio. Sutrinkite avokadą, keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinkite sutrintą česnako skiltelę, įmaišykite smulkintų pomidorų, mėgstamų žolelių. Nuimkite nuo ugnies ir dėkite ant karštų makaronų, įmaišykite ir trintą avokadą. Paprasta, sveika ir gardu.
Kokosų pienas
Yra gausybė puikių patiekalų, kuriems kokosų pienas suteikia ypatingo skonio – pavyzdžiui, žuvies ar daržovių karis („curry“). Paprastai jis patiekiamas su ryžiais ar ryžių makaronais. Kodėl to neišbandžius su makaronais? Pasigaminkite bet kokį kario patiekalą ir patiekite su makaronais, išvirtais „al dente“ – turėsite kvapnų ir skanų patiekalą.
Fetos sūris
Aštroko skonio fetos sūris puikiai dera su daugybe ingredientų, tarp jų ir su tais, kurie dažnai valgomi su makaronais – pomidorais ir bazilikais. Užberkite ant ką tik išvirtų makaronų fetos sūrio ir užpilkite alyvuogių aliejaus – štai jums ir puikus valgis. Arba naudokite fetą vietoje parmezano – pajusite naują skonį.
Sojų padažas
Suteikite makaronams papildomo 'umami' skonio, apliedami juos šlakeliu sojos padažo. Dar geriau – pasigaminkite azijietiškus makaronus – užvirkite sultinį su šlakeliu sojos padažo, įberkite aitriųjų paprikų dribsnių, šiek tiek medaus ir apelsinų sulčių. Kai padažas pradės tirštėti, įmaišykite plonai pjaustytos virtos mėsos, daržovių ir virtų makaronų.
Braškės
Kraipote galvą ir manote, kad tai – didžiausia nesąmonė? Patikėkite – taip paruoštų makaronų būtina paragauti. Tiesiog į ką tik išvirtus makaronus įmaišykite šiek tiek pjaustytų braškių, apšlakstykite patiekalą balzaminiu actu ar balzaminio acto padažu, berkite baziliko ir sutrupinto mocarelos sūrio.
Skrudinti duonos džiūvėsėliai
Lengviausiai pagaminamas, tačiau tikrai nekasdienis makaronų pagardas – išlydykite šaukštą-du sviesto ir pakepinkite jame baltos duonos džiūvėsėlius. Kai jie tams rudi ir traškūs, apiberkite jais išvirtus makaronus. Džiūvėsėliai maloniai traškės ir spragsės burnoje. Pikantiška ir gardu.