Jau dabar darželiai kupini petražolių, krapų ir kitų prieskoninių žolelių. Netrukus sulauksime ir šviežių bazilikų, čiobrelių, kitų kvapnių augalų. Kaip juos išsaugoti, kad mūsų patiekalai jais kvepėtų ne tik vasarą?
Galima jų susidžiovinti ar užšaldyti, tačiau šiuos metodus jau turbūt išbandėte.
Amerikietė tinklaraštininkė KatieQ siūlo kitokį metodą – tereikia turėti formelių ledui ir alyvuogių aliejaus.
Žoleles susmulkinkite ir suberkite į formeles, įpilkite aliejaus ir sudėkite į šaldiklį. Kai aliejus sušals, išimkite iš formelių ir sudėkite į sandarų maišelį – taip žoleles galėsite saugoti ilgai.
Ruošiant patiekalą tereikės į ji įdėti kubelį, o tuomet jūsų virtuvėje vėl pakvips vasara.
Pažiūrėkite KatieQ vaizdo siužetą – jos siūlomas metodas tikrai paprastas.