Juos pateikė foodrepublic.com.
1. Ant vienos braškės yra maždaug 200 sėklų, o botanikai braškes laiko vaisiais, ne uogomis. Nors jos turi ir daržovėms būdingų savybių – auga ant žolinių augalų, kas būdingiausia daržovėms.
2. Romėnai tikėjo gydomosiomis braškių galiomis – jomis gydė karščiavimą, gerklės skausmą. Dabar mokslininkai žino, kad jie buvo teisūs, mat braškėse yra salicilo rūgšties – tai populiaraus vaisto aspirino veiklioji medžiaga.
3. Prancūzijoje braškėms priskiriamos afrodiziakiškos savybės. Trinta šių uogų sriuba patiekiama jaunavedžiams.
4. Braškėse yra mažai kalorijų ir daug naudingųjų medžiagų – vitaminų C, B6, K, folinės rūgšties, kalio. Todėl jos – puikus ginklas norint atitolinti širdies kraujagyslių ligas, net vėžį.
5. Yra duomenų, kad braškėse esantys polifenoliai padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje, tad šios uogos labai tinka diabetikams.
6. Belgijoje yra braškių muziejus. Jo parduotuvėje galima įsigyti įvairių gaminių iš braškių – nuo džemo iki alaus.