Kaip „nukenksminti“ virtuvės kempinėles ir kam to reikia?

2015 m. birželio 3 d. 16:06
lrytas.lt
Kempinėlės – puikus pagalbininkas virtuvėje. Ir nors jos puikiai sugeria skysčius, verta atminti, kad kartu su skysčiais jos sugeria ir su maistu plintančių infekcijų sukėlėjus. Kempinėlėse veisiasi milijonai bakterijų, bet kad susirgtumėte, reikia nedaug – jei bent kelios jų pateks į jūsų maistą ir į burną, gali tekti pasigalynėti su infekcija.
Daugiau nuotraukų (1)
Kaip „nukenksminti“ kempinėles ir kitais patarimais dalijasi homefoodsafety.org
Kasdien išplaukite kempinėlę – tai sumažins riziką užsikrėsti. Pats patikimiausias metodas, sunaikinantis 99 proc. bakterijų ir grybelių – minutę pakaitinti kempinėlę mikrobangų krosnelėje. Taip pat galima ją išskalbti indų plovyklėje. Arba pamirkyti baliklio ir vandens skiedinyje.
Dažnai keiskite kempinėles. Nors kasdienė kempinėlės priežiūra padeda sumažinti riziką užsikrėsti maisto infekcija, nereikėtų kempinėlių naudoti mėnesiais. Jeigu ji skleidžia nemalonų kvapą – tuoj pat jos atsikratykite.
Išdžiovinkite. Labai svarbu, kad panaudota kempinėlė išdžiūtų – jeigu paliksite ją drėgnoje vietoje, sudarysite puikią terpę  mikroorganizmams daugintis.
Nešluostykite kempinėle iš mėsos išsiskyrusių sulčių – geriau naudokite popierinį rankšluostį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.