Kaip „nukenksminti“ kempinėles ir kitais patarimais dalijasi homefoodsafety.org
Kasdien išplaukite kempinėlę – tai sumažins riziką užsikrėsti. Pats patikimiausias metodas, sunaikinantis 99 proc. bakterijų ir grybelių – minutę pakaitinti kempinėlę mikrobangų krosnelėje. Taip pat galima ją išskalbti indų plovyklėje. Arba pamirkyti baliklio ir vandens skiedinyje.
Dažnai keiskite kempinėles. Nors kasdienė kempinėlės priežiūra padeda sumažinti riziką užsikrėsti maisto infekcija, nereikėtų kempinėlių naudoti mėnesiais. Jeigu ji skleidžia nemalonų kvapą – tuoj pat jos atsikratykite.
Išdžiovinkite. Labai svarbu, kad panaudota kempinėlė išdžiūtų – jeigu paliksite ją drėgnoje vietoje, sudarysite puikią terpę mikroorganizmams daugintis.
Nešluostykite kempinėle iš mėsos išsiskyrusių sulčių – geriau naudokite popierinį rankšluostį.