Velykų stalui moteris siūlo pasigaminti naminio majonezo pagal garsiojo kulinaro Jamie Oliverio receptą ir jos seserų Rūtos ir Ramintos mėgstamiausių salotų.
Naminis majonezas
Jam reikės:
2 kiaušinių trynių,
1 šaukštelio garstyčių,
500 ml poros rūšių aliejaus (Dainė renkasi rapsų ir alyvuogių),
trečdalio citrinos sulčių,
1 šaukšto baltojo vyno acto,
druskos.
Kaip gaminti? Kiaušinių trynius išplakti su garstyčiomis. Po truputį lašinti aliejų (vieną po kito), vėliau plona srovele pilti, kol sutirštės. Plakant įspausti citrinos sulčių ir įpilti actą. Pagardinti druska.
Salotos
Joms reikės:
vištos krūtinėlės,
saliero šaknies,
šviežio agurko,
pievagrybių,
naminio majonezo,
sojų padažo, aliejaus kepti,
druskos, pipirų.
Kaip gaminti? Vištos krūtinėlę įpjauti skersais pjūviais. Pabarstyti druska, šviežiai grūstais pipirais ir įtrinti mažai sūdytu sojų padažu. Apkepti keptuvėje iš abiejų pusių. Atvėsusią supjaustyti nedideliais gabalėliais.
Pievagrybius supjaustyti ir taip pat apkepti. Salierą ir agurką sutarkuoti plonais ilgais šiaudeliais.
Viską sumaišyti su naminiu majonezu.