Yra lengvas būdas tai ištaisyti, rašo virtuvės patarimų portalas thekitchn.com. Sriubai reikia rūgšties!
Šlakelis rūgštaus padažo ar, pavyzdžiui, citrinos sulčių, įpiltas baigiant virti, paryškins skonį, ypač jei jūsų puode – daržovių ar mėsos sriuba. Tiktai nepadauginkite – pilkite po šlakelį ir ragaukite, kol jūsų blanki sriuba pavirs gyva, ryškia, skania.
Štai keletas rūgščių ingredientų, kuriuos galite panaudoti sriubai:
Citrinų arba žaliųjų citrinų sultys. Pradėkite nuo arbatinio šaukštelio ir pilkite tiek, kol skonis taps priimtinas.
Actas. Pilkite pusę arbatinio šaukštelio mėgstamo acto. Jei patiks – pilkite dar.
Pomidorai. Šviežius ar savo sultyse konservuotus pomidorus galite dėti į sriubą jai baigiant virti.
Marinuotos daržovės. Kartais net nuostabu, kaip į sriubą įmesti supjaustyti marinuoti agurkėliai, svogūnai, kopūstai ar burokėliai atgaivina sriubą.
Grietinė arba jogurtas. Klasika. Vienas šaukštas į lėkštę – ir atrodo gražu, ir atgaivina skonį.
Nepraleiskite naujienų – lankykitės lrytas.lt svetainėje „Skonis“ arba tapkite mūsų draugu „Facebook“.