Sriubai trūksta skonio? Ją išgelbės vienas ingredientas

2015 m. sausio 20 d. 09:42
Kartais juk pasitaiko – išverdate sriubą, kuri ir skaniai kvepia, ir tinkamai pasūdyta, tačiau jos skonis – blankus. Atrodo, tarsi kažko trūktų, tačiau nežinote, ko?
Daugiau nuotraukų (1)
Yra lengvas būdas tai ištaisyti, rašo virtuvės patarimų portalas thekitchn.com. Sriubai reikia rūgšties!
Šlakelis rūgštaus padažo ar, pavyzdžiui, citrinos sulčių, įpiltas baigiant virti, paryškins skonį, ypač jei jūsų puode – daržovių ar mėsos sriuba. Tiktai nepadauginkite – pilkite po šlakelį ir ragaukite, kol jūsų blanki sriuba pavirs gyva, ryškia, skania.
Štai keletas rūgščių ingredientų, kuriuos galite panaudoti sriubai:
Citrinų arba žaliųjų citrinų sultys. Pradėkite nuo arbatinio šaukštelio ir pilkite tiek, kol skonis taps priimtinas.
Actas. Pilkite pusę arbatinio šaukštelio mėgstamo acto. Jei patiks – pilkite dar.
Pomidorai. Šviežius ar savo sultyse konservuotus pomidorus galite dėti į sriubą jai baigiant virti.
Marinuotos daržovės. Kartais net nuostabu, kaip į sriubą įmesti supjaustyti marinuoti agurkėliai, svogūnai, kopūstai ar burokėliai atgaivina sriubą.
Grietinė arba jogurtas. Klasika. Vienas šaukštas į lėkštę – ir atrodo gražu, ir atgaivina skonį.
Nepraleiskite naujienų – lankykitės lrytas.lt svetainėje „Skonis“ arba tapkite mūsų draugu „Facebook“.
sriubaPatarimaivirtuvė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.