Lenkiškas kiaulienos karbonadas – ypatingai sultingas dėl vienos gudrybės

2025 m. sausio 21 d. 14:07
Receptas
Bulviniai blynai, pabarstyti cukrumi, barščiai, kuriuose nėra jokių tirščių, sriuba, parūgštinta duonos raugu, – daug Lenkijoje skanautų patiekalų yra panašūs į lietuviškus.
Daugiau nuotraukų (2)
Kiekvienoje šalyje šeimininkės turi įvairias patiekalų interpretacijas. Siūlome išbandyti! 
Kiaulienos karbonadas
Reikės:
500 g kiaulienos nugarinės
2 kiaušinių
1 stiklinės džiūvėsėlių
saujos miltų
druskos, juodųjų pipirų, džiovintų čiobrelių, paprikos miltelių pagal skonį
aliejaus kepti
Gaminimas:
Nuplaukite mėsą, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite maždaug vieno centimetro storio griežinėliais.
Kiekvieną gabalėlį išmuškite mėsos plaktuku, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir prieskoniais.
Paimkite tris lėkštes: vieną miltams, kitą – plaktiems kiaušiniams, trečią – džiūvėsėliams. Kiekvieną karbonadą iš pradžių apvoliokite miltuose, tada pamirkykite kiaušinio plakinyje, vėliau apvoliokite džiūvėsėliuose.
Kepkite mėsą įkaitintame aliejuje maždaug po 3–4 min. iš kiekvienos pusės, kol ji paruduos. Kad kepsnys būtų sultingas, svarbu neperkepti.
Prie kepsnio tinka virtos bulvės, raudonųjų kopūstų salotos, šviežios daržovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.