Kiekvienoje šalyje šeimininkės turi įvairias patiekalų interpretacijas. Siūlome išbandyti!
Kiaulienos karbonadas
Reikės:
500 g kiaulienos nugarinės
2 kiaušinių
1 stiklinės džiūvėsėlių
saujos miltų
druskos, juodųjų pipirų, džiovintų čiobrelių, paprikos miltelių pagal skonį
aliejaus kepti
Gaminimas:
Nuplaukite mėsą, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite maždaug vieno centimetro storio griežinėliais.
Kiekvieną gabalėlį išmuškite mėsos plaktuku, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir prieskoniais.
Paimkite tris lėkštes: vieną miltams, kitą – plaktiems kiaušiniams, trečią – džiūvėsėliams. Kiekvieną karbonadą iš pradžių apvoliokite miltuose, tada pamirkykite kiaušinio plakinyje, vėliau apvoliokite džiūvėsėliuose.
Kepkite mėsą įkaitintame aliejuje maždaug po 3–4 min. iš kiekvienos pusės, kol ji paruduos. Kad kepsnys būtų sultingas, svarbu neperkepti.
Prie kepsnio tinka virtos bulvės, raudonųjų kopūstų salotos, šviežios daržovės.