Už Atlanto gyvenanti Liucija pasidalino, kokius skanumynus amerikiečiai gamina iš riešutų sviesto

2024 m. lapkričio 17 d. 15:27
Liucija Galinytė, Tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė
Receptas
Man šie keksiukai su riešutų sviestu asocijuojasi su rudeniu. Nors juose nėra nei obuolių, nei cinamono, nei moliūgo, man kepiniai su riešutais ar riešutų sviestu siejasi su šiuo metų laiku.
Daugiau nuotraukų (3)
Jeigu klausiate, ar sudėtinga pagaminti, atsakyčiau, jog visai ne, jei tik neperplaksite tešlos. Klausiate, ar labai skanu? Taip, tikrai, jei mėgstate riešutų sviestą.
Aš anksčiau nebuvau didelė riešutų sviesto mėgėja, bet, tiesą sakant, gyvendama Lietuvoje nelabai supratau, kur ir kaip jį naudoti.
O Amerikoje viskas labai aišku – riešutų sviestą naudojame kremams gaminti arba tepame ant batono kartu su džemu (sveikuoliai valgo su obuolių skiltelėmis).
Keksiukams reikės:
100 g miltų
40 g nesaldžios kakavos
2 kiaušinių (kambario temperatūros)
120 ml kefyro ar pasukų (kambario temperatūros)
100 g cukraus
100 g rudojo smulkaus cukraus
80 ml saulėgrąžų aliejaus
1 v. š. tirpiosios kavos miltelių
1,5 a. š. vanilės ekstrakto
3/4 a. š. kepimo miltelių
0,5 a. š. valgomosios sodos
1/4 a. š. druskos
Kremui reikės:
220 g sviesto (kambario temperatūros)
240 g riešutų sviesto (kreminio, kambario temperatūros)
150 g miltelinio cukraus
2 v. š. pieno
1 a. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
Gaminimas:
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Viename inde sumaišome miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską.
Kitame dideliame inde išplakame kiaušinius su cukrumi, ruduoju cukrumi, aliejumi, tirpiosios kavos milteliais ir vanilės ekstraktu naudodami plakimo šluotelę. Pamažu suberiame miltus, pilame kefyrą ir išplakame plakimo šluotele. Nereikia perplakti, kitaip keksiukai gražiai neiškils. Tešla bus gana skysta.
Išdėliojame 14 keksiukų popierėlių keksiukų formelėse ir tolygiai padaliname tešlą. Tešlos turėtų būti iki pusės keksiuko formelės (ir ne daugiau!).
Kepame įkaitintoje orkaitėje 18–20 min. Baigdami kepti patikriname, ar keksiukai iškepę, naudodami medinį dantų krapštuką. Iškepusius keksiukus išimame iš orkaitės ir paliekame 10 min. atvėsti keksiukų formelėje, po to išimame ir sudedame ant lėkštės. Keksiukai turi būti visiškai atvėsę, kai juos dekoruosite.
Kremui sviestą ir riešutų sviestą išplakame elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Pamažu suberiame miltelinį cukrų ir išplakame plakatuvu. Supilame pieną, vanilės ekstraktą ir gerai išplakame. Kremą sudedame į konditerinį švirkštą ir dekoruojame keksiukus. Valgome iškart, o likusius keksiukus laikome šaldytuve uždengtus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.