Šios uogos žinomos ir vartojamos jau nuo seno. Daugelis žmonių spanguoles laiko supermaistu dėl didelio maistinių medžiagų ir antioksidantų kiekio jose.
Spanguolės yra ne tik maistinis, bet ir senas vartojimo liaudies medicinoje tradicijas turintis augalas ir labai tinka organizmui stiprinti.
Jums reikės:
1 litro vandens,
200 g spanguolių,
1 cinamono lazdelės,
kelių skiltelių apelsino.
Gaminimo eiga:
Vandenį supilkite į puodą, įdėkite cinamono lazdelę ir užvirinkite. Pusę spanguolių (100 g) sutrinkite maisto smulkintuvu. Galite perkošti. Į užvirusį vandenį supilkite 100 g spanguolių ir 100 sutrintų spanguolių tyrelę. Nukelkite puodą nuo kaitros, įdėkite apelsino skilteles ir uždengtą palikite pastovėti bent 10 min. Galite pilstyti į puodelius, pagardinti medumi ar cukrumi.
Šį receptą galima papildyti įvairiais prieskoniais: pavyzdžiui gvazdikėliais, anyžiais, kardamonu ar kt.
Skanaus!
Elena Kiliauskienė