Reikės:
1–1,3 kg vištienos kepenėlių
400 g svogūnų
400 g morkų (virti garuose)
130 g sviesto
Druska (pagal skonį)
Pipirai (pagal pageidavimą)
Gaminimas:
Paštetui reikia 1 kg vištienos kepenėlių, iš kurių pašaliname visus riebalus, plėves, kraujo krešulius. Kepenėles kelis kartus nuplauname šaltame vandenyje, o stambius gabalėlius perpjauname perpus. Į puodą su verdančiu vandeniu įberiame druskos ir sudedame kepenėles.
Užviriname ir atsargiai pašaliname susidariusias putas. Svogūnus supjaustome stambiomis juostelėmis arba skiltelėmis, o morkas supjaustome gabaliukais ir viską iškart dedame į puodą su kepenėlėmis.
Puodo turinį užviriname, sumažiname ugnį ir po dangčiu verdame apie 20–25 minutes, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi. Nuimame puodą nuo viryklės ir nupilame visą skystį.
Kol produktai dar karšti, įdedame 100–130 g sviesto ir viską gerai sutriname smulkintuvu ne mažiau nei 3 minutes, kol masė taps vientisa.
Dedame paštetą į stiklainius, dėžutes ar indelius, uždengiame dangteliu ir laikome šaldytuve.
Paštetas greitai džiūsta ir tamsėja atvirame ore, todėl galite apipilti bet kokia rūgščiai saldžia vaisių ar uogų želė, ištirpintu sviestu, ančių arba žąsų taukais arba kol atvės, uždengti popieriniu rankšluosčiu, kuris puikiai sugeria garus ir neleidžia paštetui sudrėkti ar patamsėti.
Visiškai atvėsusį paštetą uždengiame dangteliu ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, o dar geriau – nakčiai. Laikyti paštetą šaldytuve galima ne ilgiau kaip 5 dienas. Šaldiklyje – iki 3 mėnesių.
Skanaus!