Be to, kad joje nėra laktozės ir miltų, galima išvengti cukraus, ji dar papildyta mačios arbata, kuri labai naudinga mūsų organizmui.
Reikės:
400 ml kokosų pieno
0,5 a. š. agaro (tai augalinis standiklis, kuris parduodamas milteliais arba dribsniais. Reikiamas kiekis priklauso nuo grietinėlės riebumo)
4 g (arba pagal skonį) mačios arbatos miltelių (desertams geriau rinktis „premium“ klasės)
15–20 g saldiklio (aš naudoju agavų sirupą arba kokosų cukrų)
200 ml mangų tyrės arba sutrinto mango (man labai skanus mangų ir pasiflorų derinys, todėl maišau 130 g mangų ir 70 g pasiflorų tyrės)
mango ir braškių gabaliukų papuošti.
Gaminimas:
Kokosų pieną supilkite į puodą ir gerai išmaišykite.
Vieną šaukštą šio pieno įpilkite į atskirą nedidelį dubenį. Ten suberkite mačios miltelius ir gerai išmaišykite.
Mažas, bet gerokai viską palengvinantis patarimas: grietinėlės reikia labai nedaug, nes taip lengviau išvengsite mačios gumulėlių. Nedideliame skysčio kiekyje pasidarys vientisa pasta, kurią nesunku įmaišyti į pagrindinę masę.
Įpilkite agavų sirupą ir vėl išmaišykite. Atidėkite.
Į puodą su kokosų pienu berkite pusę a. š. agaro miltelių arba dribsnių ir užvirkite. Kaitrą sumažinkite iki vidutinės ir nuolat maišykite mentele, kol jie visiškai ištirps. Paprastai tai trunka apie 10 min.
Nukelkite nuo ugnies ir supilkite į mačios mišinį. Maišykite šluotele, kol viskas gerai susimaišys ir taps vientisos žalios spalvos.
Supilstykite į pasirinktus indelius, pvz., stiklines.
Prieš dėdami į šaldytuvą palikite 30 min. kambario temperatūroje, kad atvėstų. Po to 1–2 val. vėsinkite šaldytuve, kol visiškai sustings.
Mangų ir pasiflorų tyres sumaišykite. Jei norisi, pasaldinkite. Supilkite jas ant jau sustingusios panakotos.
Papuoškite mėtų lapeliais, kokosų drožlėmis ar kitais patinkančiais būdais.
Aš smulkiai supjausčiau mangą ir kelias braškes. Tai suteikė papildomos tekstūros.
Skanaus!