O šis būdas išties paprastas, darbo nedaug, o gaunasi labai skanu.
Tingūs tinginių koldūnai skirti tinginiams
Tešlai reikės:
- 600 g miltų
- 250 ml gazuoto vandens
- 1 kiaušinis
- 4 v.š. aliejaus
- žiupsnelis cukraus ir druskos
Įdarui:
- 600 g mėgstamo faršo
- 2 svogūnai
- 3 skiltelės česnako
- druskos, pipirų
Padažui:
- 1 tarkuota morka
- 3 skiltelės česnako
- 2 v.š. majonezo
- 100 ml riebios grietinėlės
Miltuose padarome duobutę, įmušame kiaušinį ir supilame gazuotą vandenį, aliejų. Beriame druskos, cukraus užmaišome tešlą.
Leidžiame tešlai pastovėti pusvalandį.
Tuo metu pasiruošiame faršą, susmulkiname svogūnus, česnakus, įberiame prieskonius.
Po pusvalandžio iškočiojame tešlą, ji turi būti plona. Ant iškočiotos tešlos dedame įdarą bei susukame į ritinį.
Peiliu supjaustome ritinius ir juos ant šlakelio aliejaus apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.
Tada ant viršaus beriame tarkuotas morkas, smulkintus česnakus ir užpilame majonezo ir grietinėlės padažu.
Troškiname keptuvėje, uždengusios dangčiu, ant silpnos ugnies apie 20 min.
Skanaus!
Elena