Tinginių koldūnai: darbo nedaug, o skonis pranoks visus lūkesčius

2024 m. rugsėjo 16 d. 14:37
Elena Kiliauskienė
Receptas
Visi mėgsta virtinius, bet reikia prisiversti ir atrasti laiko užminkyti tešlą ir žinoma juos lipdyti.
Daugiau nuotraukų (1)
O šis būdas išties paprastas, darbo nedaug, o gaunasi labai skanu.
Tingūs tinginių koldūnai skirti tinginiams
Tešlai reikės:
  • 600 g miltų
  • 250 ml gazuoto vandens
  • 1 kiaušinis
  • 4 v.š. aliejaus
  • žiupsnelis cukraus ir druskos
Įdarui:
  • 600 g mėgstamo faršo
  • 2 svogūnai
  • 3 skiltelės česnako
  • druskos, pipirų
Padažui:
  • 1 tarkuota morka
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 v.š. majonezo
  • 100 ml riebios grietinėlės
Miltuose padarome duobutę, įmušame kiaušinį ir supilame gazuotą vandenį, aliejų. Beriame druskos, cukraus užmaišome tešlą.
Leidžiame tešlai pastovėti pusvalandį.
Tuo metu pasiruošiame faršą, susmulkiname svogūnus, česnakus, įberiame prieskonius.
Po pusvalandžio iškočiojame tešlą, ji turi būti plona. Ant iškočiotos tešlos dedame įdarą bei susukame į ritinį.
Peiliu supjaustome ritinius ir juos ant šlakelio aliejaus apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.
Tada ant viršaus beriame tarkuotas morkas, smulkintus česnakus ir užpilame majonezo ir grietinėlės padažu.
Troškiname keptuvėje, uždengusios dangčiu, ant silpnos ugnies apie 20 min.
Skanaus!
Elena

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.