Bet lauko kepsnių sezonas Lietuvoje trumpas. Kai prasideda rudens darganos, pasibaigia ir renginiai, niekas nenori lauke valgyti sustiręs nuo drėgmės ir perpučiamas vėjo. „Man pavyko po dviejų vasaros sezonų suprasti, ko noriu. Stengiausi atrasti tokį darbą, kad atsikėlęs neimčiau svarstyti, kodėl turiu dirbti“, – tikino R.Golcas.
Vyras turėjo įvairių sumanymų, pavyzdžiui, buvo įsteigęs kavinukę Utenoje, mėsos parduotuvėlę Molėtuose, prisidėjo prie pirmojo Lietuvoje šonkaulių valgymo čempionato organizavimo, o šiemet sausį atidarė barbekiu restoraną „Teksas ir Meksas“ viename miegamųjų sostinės rajonų.
R.Golcui nėra tokių maisto produktų, kurių negalėtų paruošti ant atviros liepsnos ar dūmų. Šįkart jis kviečia išbandyti gurmaniškus iešmelius. Krevečių iešmelis – vienas lengviausių ir gaiviausių užkandžių, kuris puikiai tiks grilio vakarėlio pradžiai.
Krevečių ir apelsinų iešmeliai
Reikės:
- 500 g krevečių (tinka tiek šaldytos, tiek atvėsintos)
- 3 vidutinio dydžio apelsinų
- šviežių citrinų sulčių
- druskos, maltų juodųjų ir citrininių pipirų – pagal skonį
Krevetes nuvalykite (nuimkite kiautą), gausiai apibarstykite druska ir dviejų rūšių pipirais ir dėkite į šaldytuvą bent valandai.
Kol krevetės marinuojasi, kvadratėliais supjaustykite neluptus apelsinus. Verkite ant medinio iešmelio paeiliui apelsino gabaliuką su žievele ir krevetę.
Kepkite iešmelius ant įkaitusio grilio, kepsninės ar laužo po dvi minutes iš abiejų pusių, po to apšlakstykite šviežiomis citrinų sultimis.